31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTaksisti uoči današnjeg glasovanja u Saboru: Glasajte protiv, podržite red i sigurnost...

Taksisti uoči današnjeg glasovanja u Saboru: Glasajte protiv, podržite red i sigurnost na prometnicama

Ceh prijevoznika Udruženja obrtnika iz Splita, Sekcija taksi prijevoznika HOK-a, Udruženje Radio Taksi Zagreb i Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnika apeliraju na saborske zastupnike da danas svojim glasom protiv usvajanja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu podrže red i sigurnost na hrvatskim prometnicama.

„Poštovani zastupnici Hrvatskog sabora,

Danas vaš glas odlučuje o tome kako će ulice naših gradova izgledati u ovoj turističkoj sezoni. Vi odlučujete o tome hoće li svi taksi prijevoznici poslovati po istim pravilima ili će se nastaviti netransparentnost i zatvaranje očiju na rad na crno.

Mi smo u više navrata pokušali Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture objasniti izazove s kojima se susrećemo svaki dan u svom poslu – s nelojalnom konkurencijom, s prometnim nesrećama koje izazivaju vozači koji nisu osposobljeni za obavljanje taksi prijevoza, s putnicima koji ne dobivaju kvalitetnu uslugu. Pružili smo i svoje prijedloge rješenja, kao što je upisivanje registarske oznake vozila u taksi dozvolu, da bi se spriječilo ugrožavanje sigurnosti koje se čini svakog dana kad se automobili i dozvole razmjenjuju kao sličice dječjih albuma, bez obzira na moguće teške posljedice.

Zauzvrat smo prevareni i ideja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o traženju uvođenja posebnih registarskih oznaka od Ministarstva unutarnjih poslova predstavila se kao naša, time odbacujući sve naše pozitivne prijedloge kojima smo doista išli na nadležno ministarstvo. Dodatno, nas koji pokušavamo na pošten način, radom u djelatnosti koju godinama obavljamo, prehraniti svoje obitelji u ovim teškim vremenima, optužuje se da provodimo političke aktivnosti.

Mi nismo protiv liberalizacije i unaprjeđenja usluge taksi prijevoza, mi samo želimo transparentnost i što veću razinu sigurnosti na našim cestama.

Molimo vas da uzmete u obzir da je Zakon pred vama oblikovan da zaštiti jednu povlaštenu skupinu, zamjenjujući teze da smo mi ti koji žele biti povlašteni. Štite se malverzacije, i to po hitnom postupku. Zato još jednom apeliramo da poslušate glas struke i svoj glas sačuvate za neku buduću, bolju verziju Zakona.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA