27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleTajna pločice na jednoj klupi na Peskariji

Tajna pločice na jednoj klupi na Peskariji

Klupe na Porporeli, na Peskariji, mjesta su koja mnogima od nas znače puno više od komada drva na kojemu se sjedi, odmara, uživa u pogledu i ćakuli. Naše klupe, mjesto su susreta, mjesto uspomena i memorija, koje nas vežu za drage ljude i nezaboravne trenutke. Jedna je klupa na Peskariji bila i ostala mjesto susreta ribara i njegove obitelji.

Dubrovački je ribar Miho Hajtilović preminuo u lipnju 2019. i dok su se njegovi najbliži od njega opraštali u Stonu, čeljad iz Grada isplovila je iz Porta sa svojim barkama i brodskim sirenama ispratila ga na ono neko drugo mjesto koje nas čeka nakon ovozemaljskog života.

VIDEO: Posljednji ispraćaj ribara Miha Hajtilovića, čovjeka od mora i od Grada

Dvije godine kasnije, klupa na Peskariji dobila je pločicu koja čuva sjećanje na ribara, Dubrovčanina, oca, djeda…Klupa na kojoj ga je svako jutro čekala njegova supruga da se vrati s mora, klupa koja se nalazi točno kraj veza od njegove barke, klupa na kojoj bi, nakon što bi predao ulov dalje, sjeo i otpočinuo, čuva sjećanja ove obitelji, ali i sjećanja Grada.

Ribarev unuk odlučio je uspomenu na svog djeda, uspomenu na život kakav pomalo iščezava iz naših mira, sačuvati jednostavnim i zasad jedinstvenim natpisom na klupi sjećanja. Nekoliko riječi iza kojih stoji jedan život i tisuću priča. Najljepši spomenik ribaru.

FOTO: Arhiva dubrovniknet.hr i FB grupa Dubrovnik u slici i sjećanjima

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA