31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaInfocentarSutra u katedrali đakonsko ređenje trojice bogoslova

Sutra u katedrali đakonsko ređenje trojice bogoslova

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u subotu 14. listopada na misnom slavlju koje počinje u 10 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku za đakone će zarediti bogoslove Dubrovačke biskupije Ivana Galjufa i Petra Markića te člana Franjevačke provincije sv. Jeronima fra Matiju Jurišića.

Večer uoči đakonskog ređenja u katedrali će biti euharistijsko klanjanje s početkom u 19.30 sati.

lvan Galjuf, sin Miša i pok. Helije r. Bodulović, rođen je 1992. godine u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Župi dubrovačkoj, a srednju Turističko-ugostiteljsku školu Dubrovnik, smjer kuhar. Nakon završetka svoga školovanja radio je nekoliko sezona u st ruci, a 2018. godine upisao je Centralno bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Splitu gdje je proveo dvije godine studija. Nakon završene dvije godine prebacio se u Zagreb na Institut Družbe lsusove (Jordanovac), a formaciju je nastavio kod Misionara Krvi Kristove u Misijskoj kući sv. Gašpara u Zagrebu. Službeno je primljen među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije 2. travnja 2021. godine. Službu čitača (lektora) primio je 21. ožujka 2021. godine, a službu pratioca (akolita) primio je 3. prosinca 2021. godine. Formaciju i studij je završio u rujnu 2023. godine.

Petar Markić, sin Luke i Katarine r. Dodić, rođen je 1999. godine u Zagrebu . Osnovnu školu završio je u Janjini na Pelješcu. Nakon završetka osnovne škole 2014. godine upisao je Nadbiskupsko sjemenište u Splitu i Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju “Don Frane Bulić” u Splitu kao kandidat Dubrovačke biskupije. Nakon završetka srednje škole 2018. godine upisao je Centralno bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Splitu. Nakon tri godine studija i formacije u Splitu prebacio se na studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Službeno je primljen među kandidate Dubrovačke biskupije 18. ožujka 2021. godine. Službu čitača (lektora) primio je 21. ožujka 2021. godine, a službu pratioca (akolita) primio je 3. prosinca 2021. godine. Formaciju i studij teologije završio je u rujnu 2023. godine.

Matija Jurišić, sin Matka i pok. Maje r. Piplović, rođen 1984. u Splitu. Osnovnu školu je završio u Splitu, potom se upisao u srednju Obrtno-tehničku školu, te se prekvalificirao za kuhara, međutim završio je kao prometni tehničar 2016. godine. Godine 2015. ušao je u postulaturu. Nakon godinu dana postulature 2016. godine ulazi u novicijat na Trsatu da bi po isteku godine dana, 26. kolovoza 2017. godine položio prve zavjete. Službu čitača (lektora) primio je 13. listopada 2018. godine, a službu pratioca (akolita) primio je 30. listopada 2019. godine. Studij teologije je završio 2023. godine na Institutu Družbe lsusove (Jordanovac) u Zagrebu. Svečane zavjete je položio 9. rujna 2023. godine u Zadru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA