7.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 studenoga, 2021
NaslovnicaKulturaSuradnica Martina Scorsesea i izvršna producentica "Murine" :Nadali smo se da ćete...

Suradnica Martina Scorsesea i izvršna producentica “Murine” :Nadali smo se da ćete okončati tridesetogodišnju hrvatsku sušu na Oscarima

Vezano uz događaje na domaćoj filmskoj sceni oko odabira kandidata koji će nas ove godine predstavljati na nagradama Oscar, tportal je stupio u kontakt s američkom izvršnom producenticom filma ‘Murina’ Emmom Tillinger Koskoff, koja od 2003. godine surađuje na projektima velikog Martina Scorsesea, i u čijem portfelju, između ostalih, stoje i naslovi poput ‘Jokera’ (2019.), ‘Vuka s Wall Streeta’ (2013.) i ‘The Irishmana’ (2019.). Svi naslovi prethodno su bili nominirani za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma, a Tillinger Koskoff je i dobitnica Primetime Emmy nagrade i Hollywoodske filmske nagrade. Iza producentice su i dvije nominacije za filmske nagrade BAFTA. Jedina je žena dvaput nominirana za Oscara u istoj godini.

“Pomalo sam iznenađena što Murina nije predložena da predstavlja Hrvatsku za razmatranje nagrade Akademije. Raniji uspjeh u Cannesu i osvajanje nagrade Camera D’or potvrdio je naše uvjerenje da je taj film važno kulturno postignuće. Nadali smo se da će Murina okončati tridesetogodišnju hrvatsku sušu na dodjeli Oscara. U procesu odabira kandidata uvijek je prisutno malo misterije, a Murina je ovaj put izvukla deblji kraj. No, kreativni put Antonete Alamat Kusijanović nastavit će se razvijati i sigurna sam da će se Hrvatska ponositi njezinim budućim uspjesima,’ rekla nam je Emma Tillinger Koskoff, izvršna producentica filma ‘Murina’.

PROPUŠTENA ŠANSA: burne rasprave o tome je li “Murina” trebala biti hrvatski kandidat za Oscara

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić