31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
Naslovnicaurednički izborSUKOB INTERESA: Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Orlande Tokić

SUKOB INTERESA: Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Orlande Tokić

Povjerenstvo za odlučivanje o sprječavanje sukoba interesa je na jučer održanoj sjednici donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dužnosnice Orlande Tokić, zamjenice dubrovačkog gradonačelnika. To je napravljeno zbog moguće povrede članka 2. stavka 2. podstavka 2. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, koja proizlazi iz okolnosti da je u razdoblju u kojem je navedena dužnosnica kao zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika bila nadležna za nadzor nad Upravnim odjelom za promet Grada Dubrovnika, navedeni Upravni odjel potvrdio veći broj projekata u kojima je trgovačko društvo Apozito d.o.o. bilo opunomoćenik investitora kao podnositelja zahtjeva za potvrdom glavnog projekta ili je navedeno trgovačko društvo bilo opunomoćenik investitora, a uz to je dužnosnica kao zaposlenica istog trgovačkog društva izradila glavni projekt čija se potvrda tražila – stoji u odgovoru koji smo dobili od Martine Jurišić, glasnogovornice Povjerenstva, nakon jučer održane sjednice Povjerenstva koje je raspravljalo i o predmetu zamjenice Tokić.

Iz Povjerenstva dodatno pojašnjavaju kako je trgovačko društvo Apozito d.o.o. sada u vlasništvu supruga dužnosnice, a prethodno je bilo u vlasništvu same dužnosnice.

Podsjetimo: prije više od godinu dana, 1. veljače 2020. anonimno je podnesena prijava protiv zamjenice gradonačelnika, Orlande Tokić, zbog sukoba interesa, nakon čega je Povjerenstvo od Grada zatražilo kompletnu dokumentaciju o tvrtki Apozito čije je vlasništvo prenijela na svog supruga, te o tvrtki Primorje gradnja.

Dogradonačelnica Orlanda Tokić ipak u sukobu interesa?

Gradonačelnik Franković: Povjerenstvu smo poslali sve dokumente od prve do zadnje rečenice o slučaju “Okrajak”

Marko Potrebica: Orlanda Tokić nije nadzorni inženjer na Studenskom domu

6. PROSINCA 2018.
ODLUKA POVJERENSTVA: Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA