33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaSUĐENJE za pljačku u Zračnoj luci/ Antun Katušić: kriv sam

SUĐENJE za pljačku u Zračnoj luci/ Antun Katušić: kriv sam

Danas je na Županijskom sudu u Dubrovniku započelo suđenje Antunu Katušiću i Saneli Hadžić za kazneno djelo razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik koje se dogodilo 21. listopada 2019., a tijekom kojega je otuđeno 100 tisuća eura, koliko je iznosio vikend promet u duty free shop-u.

Antun Katušić (46) je izjavio kako se osjeća krivim, te je dodao kako će svoju obranu iznijeti početkom postupka i da neće odgovarati na pitanja. Sanela Hadžić (40) koju optužnica dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva tereti za sudjelovanje u organizaciji razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik je izjavila kako se ne osjeća krivom. I ona će svoju obranu iznijeti početkom dokaznog postupka, no odgovarat će samo na pitanja svoj branitelja.

Optuženog Katušića brani odvjetnik Dragan Pištalo, a Srđ Jakšić branitelj je Sanele Hadžić. Rasprava je počela čitanjem optužnice, što je odradila zamjenica županijskog državnog odvjetnika Maris Simoni.

U optužnici podignutoj 19. ožujka je stajalo:

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenog djela prikrivanja iz članka 244. Kaznenog zakona i kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. u svezi stavka 1. KZ-a, te protiv državljanke Bosne i Hercegovine (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja u razbojništvu iz članka 230. stavka 2. u svezi stavka 1. i u vezi s člankom 38. KZ-a počinjenog na štetu pravne osobe iz Dubrovnika. (19. 3. 2020.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je tijekom listopada 2019. godine, a okrivljenica od listopada 2019. od 25. siječnja 2020., po prethodnom dogovoru da uz prijetnju oružjem uzmu novac, počinili navedena kaznena djela, pri čemu je okrivljenica htjela mu pomoći u počinjenju kaznenog djela razbojništva na štetu pravne osobe.
Tereti ih se da su zajedno došli u Dubrovnik radi stvaranja uvjeta i podjele uloga u činjenju naznačenog kaznenog djela, te je okrivljenica dovela osobu iz Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje u činjenju planiranog kaznenog djela. Prethodno je okrivljenik uzeo motocikl za kojeg je znao da je otuđen kako bi ga koristio za počinjenje kaznenog djela. Dvoje državljana Bosne i Hercegovine su 21. listopada 2019. na motociklu, uz prijetnju oružjem, od djelatnika pravne osobe uzeli novac u vrijeme dok je okrivljenik pratio događaj i bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu. Okrivljenica je, nakon počinjenja kaznenog djela, u objektu u Dubrovniku u kojem je boravila do 24. listopada 2019., koji je poslužio za skrivanje oružja kojim je počinjeno kazneno djelo, 25. siječnja 2020. došla u Dubrovnik kako bi odnijela oružje skriveno u sobi koju je prethodno koristila, no u tome su ju spriječili policijski službenici koji su u skrivenom prostoru pronašli dva pištolja s pripadajućim spremnikom i streljivom.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika (1974.) na temelju članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku, kao i protiv okrivljenice (1980.) na temelju članka 123. stavak 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku.

Državno odvjetništvo je, nakon provedene istrage, donijelo rješenje o obustavi istrage protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona budući da nije utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo razbojništva na štetu pravne osobe iz Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA