19.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiSućut obitelji Nikše Bendera - Grad je ostao bez jednog od najboljih...

Sućut obitelji Nikše Bendera – Grad je ostao bez jednog od najboljih poznavatelja povijesti dubrovačkog turizma

Povodom smrti dugogodišnjeg, istaknutog turističkog djelatnika i autora knjiga o dubrovačkom turizmu, Nikše Bendera, dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je sućut obitelji.

Poštovana obitelji,

Odlaskom gospara Nikše Bendera Grad je ostao bez jednog od boljih poznavatelja povijesti dubrovačkog turizma, jednog od onih koji su ga svojim predanim radom stvarali i doprinosili njegovom napretku.

Gotovo cijeli svoj životni vijek bio je vezan uz turizam, pišući o njemu u svojim umirovljeničkim danima, radeći u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika i turističkim agencijama prije toga. Pokrenuo je brojna turistička događanja, inicirao tiskanje magazina ‘Welcome to Dubrovnik‘, kao i snimanje prvog promidžbenog turističkog filma o Dubrovniku. Sve je to bila još jedna manifestacija njegove ljubavi prema ovom Gradu.

Neizbrisiv trag ostavio je i dvama svojim izdanjima upravo pod tim naslovom u kojima je sačuvao uspomenu na one koji su pridonijeli razvoju i uspjehu turizma u Dubrovniku i Hrvatskoj. Jedan od njih zasigurno je bio upravo i gospar Nikša.

Puno nam je toga ostavio u nasljeđe, a njegov izuzetan obol povijesti i afirmaciji dubrovačkog i hrvatskog turizma potvrđen je i brojnim nagradama koje je u to ime zaslužio, pronoseći tako i ime Dubrovnika u svijetu.

U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika izražavam cijeloj obitelji iskrenu sućut.

Gradonačelnik

Mato Franković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA