25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiTUŽNA VIJEST: Preminuo Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

TUŽNA VIJEST: Preminuo Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Preminuo je Nikša Bender, turistički djelatnik koji je već 1966. godine “vezao” svoj život uz najvažniju dubrovačku gospodarsku granu, a u mirovinu je pošao iz TZ Grada Dubrovnika 2010. godine.

Nikša Bender je rođen 1945. godine u kući preko puta Dvora, što je činjenica koju je uvijek naglašavao jer je, kako je govorio, imala utjecaj na njegov životni put. Imao je brojne afinitete i talente, od pisanja do organizacije kulturno-umjetničkih priredbi, što je razvio kroz svoj posao u turizmu. U turizmu je počeo raditi 1966., a u mirovinu je pošao 2010. iz TZ Grada Dubrovnika u kojoj se zaposlio 1993., nakon iskustva stečenog u TIC-u, Dalmacijaturistu i Turističkom društvu Lapad. Zaslužan je za pokretanje Lapadskih večeri, karnevalskih priredbi, te brojnih drugih događanja za strane i domaće posjetitelje, a razvio je i zavidnu izdavačku djelatnost između kojih je na posebnom mjestu tiskanje magazina “Welcome to Dubrovnik” koji traje do današnjeg vremena. Bio je svjestan i važnosti video materijala te je jedan od zaslužnih za snimanje prvog turističkog filma o Dubrovniku koji je pobrao brojne nagrade.

Za svoj rad je dobio brojna priznanja i nagrade, a u mirovini nije mirovao već je dosta radio na dramskim i likovnim projektima s amaterima Grada, a napisao je i knjige s razgovorima koje je vodio s doajenima turizma grada.

Nikša Bender je bio čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u povijesti dubrovačkog turizma.

Redakcija dubrovniknet-a izražava sućut obitelji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA