34.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiStrani policijski službenici i ove su sezone u Dubrovniku

Strani policijski službenici i ove su sezone u Dubrovniku

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević danas je primio devet stranih policijskih službenika koji će tijekom ovog ljeta, zajedno sa svojim hrvatskim kolegama, obavljati službu u našoj Policijskoj upravi.

„Želim vam da se osjećate dobrodošlo i ugodno. Hrvatska puno ulaže u svoju sigurnost, upravo zato i jeste s nama ovdje jer želimo da se naši turisti, kada vas vide, osjećaju još sigurnije i ugodnije u Hrvatskoj i svoje dojmove prenesu svojim sugrađanima“, rekao je na prijemu načelnik Pavličević.

Osim razmjene iskustava i međusobne suradnje koja se nastavlja i nakon njihovog odlaska iz Hrvatske, ovaj projekt dovodi do još bolje promocije Hrvatske koja je prepoznata kao izuzetno sigurna zemlja što je turistima izuzetno važno kod odabira turističke destinacije za odmor.

Naime, osjećaj sigurnosti se povećava kada u stranoj zemlji u kojoj boravite vidite policijskog službenika koji dolazi iz vaše zemlje i reakcije turista na to su izrazito pozitivne.
Ove godine u našoj županiji borave policajci iz Kine, Poljske, Francuske, Kosova, Albanije i Crne Gore, od kojih nekima nije prvi put da sudjeluju u ovom međunarodnom projektu. U sklopu projekta, tijekom srpnja i kolovoza, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske boraviti će ukupno 14 stranih policijskih službenika u intervalima po 20 ili 30 dana.

Službu obavljaju u temeljnoj i kriminalističkoj policiji PP Dubrovnik, graničnoj policiji u PGP Gruda, pomorskoj i graničnoj policiji u PPomP Dubrovnik, aerodromskoj i graničnoj policiji u PAP Čilipi te u prometnoj policiji u PPromP Dubrovnik. Tijekom obavljanja poslova ne primjenjuju policijske ovlasti niti poduzimati policijske mjere, te se pridržavaju pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske.

U projektu Sigurna turistička destinacija do sada je sudjelovalo preko tisuću stranih policijskih službenika, a ove godine u raznim policijskim uprava na razini Hrvatske boraviti će 101 strani policijski službenik iz 19 zemalja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA