31.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiStiže inspekcija u Gimnaziju Dubrovnik

Stiže inspekcija u Gimnaziju Dubrovnik

Kako doznaju Index Istrage, Ministarstvo znanosti i obrazovanja šalje inspekciju u tri škole zbog afere s putovanjem na “stručno usavršavanje” u New York, a među kojima je i Gimnazija Dubrovnik.

Uz to će zatražiti i od svih školskih odbora, da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New York s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole, ukupno za 19 škola čiji su ravnatelji trebali otputovati u New York. Nakon što smo otkrili ovu aferu, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja je otkazala putovanje, a tu je odluku poslušalo 12 ravnatelja, dok je sedam ravnatelja ipak otputovalo u New York.

“Zatražili smo od svih Školskih odbora da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New York s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole. Nakon održane sjednice, Školski odbor je dužan izvijestiti Ministarstvo. Također, šaljemo prosvjetnu inspekciju u tri škole (gimnazija Dubrovnik, Gimnazija Sisak i Hotelijersko-turistička škola Opatija) jer iz očitovanja nije vidljivo je li učinjena šteta za školski proračun te nije vidljivo je li o samom putovanju obaviješten Školski odbor”, odgovorili su Indexu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Izvor: Index.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA