9.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaLifestyleZELENI RESTORAN: Započela energetska obnova Konavoskih dvora

ZELENI RESTORAN: Započela energetska obnova Konavoskih dvora

Započeli su radovi na energetskoj obnovi “Konavoskih dvora”, prvom hrvatskom restoranu sufinanciranom sredstvima iz europskih fondova. Ukupna neto vrijednost projekta je 5.202.668,23 kuna, a iznos bespovratnih sredstava iz EU fondova je 3.648.806,87 kuna. Ovaj projekt za tvrtku Esculap – Teo je pokrenula Lea Đurović – Ruso koja je slijedeći svoju viziju o zelenom restoranu okupila ekipu suradnika koji će izvesti ovaj zahtijevni posao koji može biti putokaz i primjer ostalim ugostiteljima koji žele svoje poslovanje vezati uz poželjan pojam održivog razvoja.

Podsjetimo:

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike prepoznalo je važnost projekta zelenog restorana Konavoski dvori, smještenog u sklopu mlinica na rijeci Ljutoj, i kroz Europski fond za regionalni razvoj odobrilo sufinanciranje projekta Esculap – Teo “Energetska obnova restorana Konavoski dvori” kojim će se obnoviti ovojnica zgrade te će se postojeća, zastarjela tehnološka rješenja zamijeniti novim, energetski učinkovitijima, kao i uvesti novi sustavi koji koriste obnovljive izvore energije.

Ovaj će projekt restoranu Konavoski dvori omogućiti da postane prvi zeleni restoran u Hrvatskoj, a upotreba obnovljivih izvora energije (voda, sunce, zrak) i poslovanje restorana kroz cijelu godinu što dosad nije bilo moguće. Sve navedeno dodatno će povećati svijest gostiju i građana o značaju tog prostora kao dijela kulturne i prirodne baštine Konavala i o ulozi Konavoskih dvora u turističkoj promociji Hrvatske i dubrovačkog kraja.

Realizacijom i sufinanciranjem ovog projekta Esculap -Teo je još jedanput pomaknuo granice rada i poslovanja u ugostiteljstvu te uz pomoć Europske Unije i europskih fondova pokazao kako je ključ poslovanja pametno i održivo upravljanje resursima. Ukupna neto vrijednost projekta je 5.202.668,23 kuna, a iznos bespovratnih sredstava iz EU fondova je 3.648.806,87 kuna.

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA

Svrha je projekta smanjiti potrošnju energije za 52,79 % (u odnosu na isporučenu energiju prije provedbe projekta) ugostiteljskog objekta, restorana Konavoski dvori, i povećati udio korištenja obnovljivih izvora energije u bruto potrošnji energije za 27.371,08 kWh te tako doprinijeti povećanju konkurentnosti društva ESCULAP-TEO d.o.o. i rastu učinkovitog korištenja energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina), a samim time i rastu konkurentnosti cjelokupnog gospodarstva RH.
dubrovniknet team

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA