33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiRaste broj oboljelih od gripe

Raste broj oboljelih od gripe

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije objavio je nove podatke o broju oboljelih od gripe. Raste broj oboljelih i laboratorijski potvrđenih slučajeva. Ukupan broj prijava oboljelih do 16. veljače 2020. iznosi 407. Dubrovnik 229 prijava oboljelih, Metković 101, Ploče 43 i Korčula 34.

U Službi za mikrobiologiju Zavoda do sada je laboratorijski potvrđeno 124 slučaja virusa gripe (76 slučaja virusa A i 48 slučaj virusa B). Samo u prošlom tjednu Službi za epidemiologiju ukupno je prijavljeno 177 novih slučajeva oboljelih od gripe. Najviše prijava pristiglo je iz Dubrovnika 79, Metkovića 62, Ploča 24 i Korčule 12.

Ukupan broj prijava oboljelih do 16. veljače 2020. iznosi 407. Dubrovnik ima 229 prijava oboljelih, Metković 101, Ploče 43 i Korčula 34. Prema dobnim skupinama, najveći broj prijavljenih je u dobi 7-14 godina (140 djece).

Stvarni broj oboljelih od gripe, za pretpostaviti, je znatno veći od prijavljenih, a razlozi za to su: jedan dio oboljelih se ne javi liječniku (sami se liječe), a drugi dio koji se javi liječniku ne bude prijavljen od strane liječnika, iako je to zakonska obveza. Ipak, gripa je nepredvidiva bolest i koliki će biti stvarni broj novooboljelih u ovoj sezoni teško je predvidjeti. Svakako svi oni sa simptomima gripe trebali bi o tome obavijestiti svoga liječnika zbog evidencije, a u slučaju komplikacija bolesti i javiti se svom izabranom liječniku na pregled, preporučuju iz Zavoda za javno zdravstvo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA