26.8 C
Dubrovnik
Subota, 2 srpnja, 2022
NaslovnicaIzbori 2021SRĐEVCI: moramo podržavati mlade kreativce i poduzetničke ideje koje nastaju na području...

SRĐEVCI: moramo podržavati mlade kreativce i poduzetničke ideje koje nastaju na području TUP-a!

“Došli smo u Gruž dati podršku mladim i kreativnim ljudima koji su budućnost ovog Grada. Želimo dati podršku poduzetnicima koji su, neovisno o gradskim politikama i planovima, vlastitim idejama i ulaganjima stvorili održive poslove i time stvorili novo središte urbane kulture grada. Od nekad velike tvornice, koja je bila simbol industrijalizacije, TUP se pretvorio u mjesto druženja i stvaranja”, stoji u priopćenju stranke je Srđ je Grad.

“U svojim nam priopćenjima gradske vlasti najavljuju velike investicije u Gružu,  izgradnju terminala za brodove na kružnim putovanjima, ali i podzemnog tunela ispod Gruža. To su sve velike investicije s javnim novcem koji će se uložiti u  infrastrukture za podršku ekonomski neodrživim modelima od kojih građani i dobre poduzetničke inicijative poput ove u TUP-u nemaju koristi. Takvi neodrživi ekonomski modeli temeljeni na rentijerstvu i eksploataciji prostora, bez razvoja ljudskog kapitala, a koji koriste samo mešetarima prostora donose onečišćenje okoliša koje dugoročno utječe na zdravlje i gospodarstvo. Danas je Dan planeta Zemlje pa je posebno važno progovoriti i o tome. 

Kako čujemo, oko TUP-ove se zgrade već motaju predatori koji se nadaju kupnji prostora i izgradnji stanova i apartmana po već, puno puta, viđenom modelu. Hoćemo li dopustiti da se bivša tvornica, oživljena duhom mladosti i poduzetništva, pretvori jednim potezom pera, podebljanog pohlepom, u nove smještajne jedinice?

Smije li gradska vlast zaboraviti na svoje građane i poduzetnike? Zar ne bi trebali prepoznati dobre ideje i dati im podršku?

Mladi poduzetnici, koji se nisu bojali uložiti vlastiti novac i riskirati s ulaganjem i razvijanjem nečega drugačijeg, zaslužuju da im se da podrška, zaslužuju da im gradska vlast kroz Generalni urbanistički plan osigura prostor za djelovanje i razvijanje. 

Planom upravljanja svjetskom baštinom, koji je usvojilo Gradsko vijeće predviđeno je da se području Gruža u sljedećih pet godina osnuje centar svjetske baštine s karakteristikama urbanog centra. Zar ne bi bilo posve prirodno takav centar planirati i realizirati upravo u TUP-u koji već ima urbane sadržaje, ali i obilje neiskorištenog prostora?

Kao budući gradonačelnik zalagat ću se da aktivnom ulogom Grad Dubrovnik osigura neometan razvoj stvaralaštva, poduzetničkih ideja i kreativnih industrija naših mladih sugrađana”, zaključuje se u priopćenju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA