29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiVIDEO/FOTO: Sa Žarkovice odvedeno 17 pasa u Kaštel Sućurac - Filipović: doživio...

VIDEO/FOTO: Sa Žarkovice odvedeno 17 pasa u Kaštel Sućurac – Filipović: doživio sam apsolutni šok

Po nalogu policije i Veterinarske inspekcije 17 pasa danas je poslijepodne krenulo prema Kaštel Sućurcu u tamošnje sklonište Animalis. U dubrovačkom azilu trenutno je pet veterinara i policija. Novinarima je izjavu dao Zvonimir Filipović, direktor skloništa Animalis Centrum, koji tvrdi da je šokiran uvjetima u kojima životinje žive i pita se, među ostalim, gdje su dosad bile institucije.

Sa Žarkovice se želi odvesti dio pasa, čeka se odvjetnica Društva za zaštitu životinja

-Ovdje smo pozvani od Grada Dubrovnika, odnosno Sanitata, veterinarske inspekcije i policije kako bismo pomogli ovim životinjama koje se nalaze u uvjetima koji su neopisivi i neshvatljivi. Ja sam prvi put u životu na ovom mjestu i doživio sam apsolutni šok, kad sam vidio gdje i kako borave životinje. Čuo sam puno o ovome mjestu, ali nikad nisam mogao zamisliti da je ovakva realnost. Životinje su apsolutno sve bolesne, ne pruža im se veterinarska njega nisu cijepljene, nisu čipirane. Ovdje borave u zastrašujućim uvjetima. Pozivam cijelu javnost Hrvatske da reagira, da spasimo ove životinje, kazao je Filipović.

Iz Grada Dubrovnika, odmah su reagirali na ovu izjavu

-Zbog interesa javnosti obavještavamo vas da Grad Dubrovnik nije izdao nalog niti pokrenuo bilo kakvu inicijativu za premještanje pasa sa Žarkovice. Budući da istražne radnje provodi Državni inspektorat na zahtjev Policijske uprave DNŽ molimo Vas da se za sve eventualne dodatne informacije o ovom slučaju obratite navedenim naslovima, napisali su iz gradske uprave.

Filipović se čudi kako institucije nisu prije reagirale

-Ovi ljudi koji su ovdje pokušavali nešto napraviti u tome nisu uspješni. Oni to ne mogu i ne znaju napraviti. Mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo ovim životinjama koje sada uzimamo sa sobom, ali ja neću mirno spavati dok im ne pomognemo. Svatko tko ima dvojbu, pozivam ga da dođe ovdje, da pogleda i da uđe u dubinu ovog skloništa i uvjeri se sam, naglasio je direktor Animalis Centruma iz Kaštel Sućurca.

-Neću ulaziti u nikakve rasprave s ljudima koji ovo vode, oni me ne interesiraju, ovdje sam zbog životinja i njima ćemo pomagati. Pozivam sve koji to žele da dođu vidjeti životinje u naše sklonište u Kaštel Sućurcu da nam pomognu brinut se o njima i naći dom za njih. Pozivam sva skloništa i udruge koje žele zaštitit životinje u Hrvatskoj da dođu ovdje. Ovo je krizna situacija koju mi sami ne možemo riješiti. Ne znam zašto ovi ljudi, koji su dosad ovdje radili, nisu poslali vapaj za pomoć. Nitko tko voli životinje, ovo ne može gledati. S nama će danas krenuti 17 životinja. Upravo hvatamo jednu mamu sa štencima. Vrlo je teško. Životinje se ponašaju čoporativno. Ovo je početak. Ne znam gdje su dosada bile institucije i građani koji posjećuju ovo mjesto. Gdje su gledali? Ja sam u apsolutnom šoku. Cijela Hrvatska, koja ovo gleda, molim pomozite, zaključio je Zvonimir Filipović, direktor Animalis Centruma, skloništa za životinje, koje se nalazi u Kaštel Sućurcu.

Podsjetimo, kako je organizacija skloništa za napuštene životinje zakonska obveza jedinica lokalne samouprave, a na području cijele naše županije Žarkovica je bila jedino takvo sklonište, a vodila je Sandra Sambrailo uz pomoć brojnih volontera Društva za zaštitu životinja Dubrovnik i to punih 20 godina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA