14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiODLIČNE VIJESTI: Ryanair će Dubrovnik povezati s 18 odredišta, prema Dublinu, Beču...

ODLIČNE VIJESTI: Ryanair će Dubrovnik povezati s 18 odredišta, prema Dublinu, Beču i Londonu letjet će i zimi

Ryanair otvara u Zračnoj luci Dubrovnik svoju bazu. Na danas održanoj konferenciji za medije obznanili su kako će u sezoni 2024./25. Dubrovnik sa 52 Ryanairova leta tjedno biti povezan s 18 destinacija.

Postojeće linije prema Beču i Dublinu letjet će i tijekom zime dva puta tjedno, kao i nova linija na relaciji Dubrovnik-London.

Uz London i već postojeće linije prema Beču i Dublinu, Ryanair će povezivati Dubrovnik s Berlinom, Krakowom, Milanom, Parizom, Poznanom, Rimom, Stockholmom, Helsinkijem, Memmingenom, Wroclawom, Oslom, Düsseldorfom, Brusselsom, Baden-Badenom i Manchesterom.

Odlična je to vijest za Dubrovčane koji će moći putovati u navedene destinacije po atraktivnim cijenama. Već ovog ljeta će ponuditi letove za 29,99 eura.

Cijene im se nisu mijenjale nakon Covida, dok su u drugih prijevoznika, kažu, eksplodirale.

Rayanair Dubrovnik vidi kao tržište koje raste i u koje će ulagati. Radit će s lokalnim vlastima da se ustali raspored za zimu jer ih ne zanima Dubrovnik samo u ljetnoj sezoni.

Također su naglasili kako njihovi novi zrakoplovi proizvode 40 posto manje buke.

Uskoro opširnije.

DVA “GAMECHANGER” BOEING 8-200 ZRAKOPLOVA, 16 NOVIH RUTA, PREKO 500 NOVIH LOKALNIH RADNIH MJESTA, ULAGANJE OD 200 MILIJUNA DOLARA U DUBROVNIKU

Ryanair, najveći i najbrže rastući europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik, danas 29. studenog 2023 najavio je svoju novu bazu u zračnoj luci Ruđer Bošković od travnja ’24, bazirajući 2 zrakoplova Boeing 8-200 “Gamechanger” (ulaganje od 200 milijuna dolara), omogućujući do 500 lokalnih radnih mjesta (uključujući 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje).

Dubrovnik postaje treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 18 zanimljivih ruta za ljeto ’24 za Dubrovnik, uključujući 16 novih ruta prema većim gradovima poput Berlina, Bruxellesa, Helsinkija, Londona, Milana, Pariza, Rima, Stockholma i Wroclawa, kao i povećane frekvencije na popularnim rutama za Dublin i Beč.

Ryanairov raspored za Dubrovnik- ljeto 2024 uključuje:

–      dva bazirana “Gamechanger” Boeing 8-200 zrakoplova (ulaganje od 200 milijuna dolara u Dubrovnik), koji nude +4% veći kapacitet, dok sagorijevaju -16% manje goriva i smanjuju emisije buke za -40%

–          18 ruta, uključujući 16 novih – Berlin, Bruxelles, Helsinki, London, Milano, Pariz, Rim, Stockholm i Wroclaw

–          Povećane frekvencije na postojećim rutama Dublin i Beč

–          Cjelogodišnje poslovanje do Dubrovnika

–          Više od 600 tisuća putnika u prvih 12 mjeseci

–          Više od 500 novih lokalnih radnih mjesta (uključujući 60 visokoplaćenih radnih mjesta pilota i kabinskog osoblja)

Ryanair, najveći hrvatski zrakoplovni prijevoznik osigurao je Hrvatskoj niske cijene karata, povezanost i razvoj turizma u razdoblju od preko 15 godina i samostalno je potaknuo oporavak prometa Hrvatske nakon Covida. Ryanair je od pandemije uložio više od 800 milijuna dolara u Hrvatsku, otvaranjem svoje nove zrakoplovne baze u Dubrovniku (dva zrakoplova) i 3 zrakoplova bazirana u Zagrebu te u Zadru. Ryanair također nudi letove za još 4 hrvatske zračne luke – Osijek, Pulu, Rijeku i Split. Dodavanjem Ryanairove nove baze u Dubrovniku od travnja ’24., Ryanair će nastaviti osiguravati najniže cijene karata u Europi i veću povezanost za hrvatske građane i posjetitelje kroz ekološki prihvatljive zrakoplove Boeing 8-200, koji nude +4% veći kapacitet, dok sagorijevaju -16% manje goriva i smanjuju emisije buke za -40% – potičući vrijedne dolazne turističke i poslovne mogućnosti u slikoviti obalni grad Dubrovnik.

Ryanair je jedini veliki europski zrakoplovni prijevoznik koji je značajno povećao promet nakon Covida, posebno u Hrvatskoj, gdje će Ryanair povećati promet na oko 4 milijuna godišnjih putnika (porast prometa od +450% u odnosu na prije Covida), u skladu sa svojim planovima da do 2034. naraste na 300 milijuna putnika godišnje dok Ryanair preuzima isporuku dodatnih 400 zrakoplova (uključujući 300 zrakoplova Boeing MAX-10).

Kako bi proslavila pokretanje Ryanairove nove baze za ljeto ’24 u Dubrovniku, zrakoplovni prijevoznik nudi cijene od 29,99 eura u jednom smjeru, dostupne za rezervaciju samo na Ryanairovoj aplikaciji / web stranici.

Govoreći iz Dubrovnika, glavni komercijalni direktor Ryanaira, Jason McGuinness, rekao je:

“Kao najveći i najbrže rastući europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik , Ryanair sa zadovoljstvom najavljuje našu novu bazu u Dubrovniku za ljeto ’24 s 2 zrakoplova Boeing 8-200 “Gamechanger”, nadopunjujući naše postojeće baze u Zagrebu i Zadru. To predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna dolara (ukupno 800 milijuna dolara u 3 baze) u Hrvatskoj, stvarajući preko 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje, istovremeno podržavajući preko 500 lokalnih radnih mjesta u Dubrovniku omogućivanjem cjelogodišnjeg turizma i povezanosti.

Ryanairova baza Boeing 8-200 “Gamechanger” u Dubrovniku značajno će povećati povezanost Hrvatske na ekološki održiv način, proširujući našu ponudu od trenutne 2 rute za/iz Dubrovnika do 18 ruta, uključujući zanimljive nove veze s nekim od najvećih europskih gradova poput Berlina, Bruxellesa, Helsinkija, Londona, Milana, Pariza, Rima, Stockholma i Wroclawa.

Kao najbrže rastući zrakoplovni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, potpomognuta našom revolucionarnom narudžbom zrakoplova Boeing MAX-10 od 300, Ryanair je u najboljoj poziciji podržati oporavak i rast Hrvatske nakon Covida, pružajući najniže europske cijene i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i posjetiteljima od ljeta ’24.”

Glavni direktor Zračne luke Dubrovnik d.o.o. Viktor Šober izjavio je:

“Zadovoljstvo nam je najaviti da će Ryanair otvoriti svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković s početnim planom baziranja dvaju svojih zrakoplova, koji će s radom započeti početkom travnja 2024. godine. Ryanair će tijekom ljeta ’24/25 povezivati zračnu luku Ruđer Bošković s 18 europskih destinacija i s 3 destinacije zimi ’24/25.

Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju.”

RYANAIR S24 RUTE ZA DUBROVNIK
Dublin14 WFBruxelles (Charleroi)4 WF
London (Stansted)14 WFBaden-baden4 WF
Rim (Fiumicino)10 WFMemmingen4 WF
Beč8 WFKrakow4 WF
Stockholm (Arlanda)4 WFManchester4 WF
Helsinki4 WFDusseldorf (Weeze)4 WF
Berlin4 WFPoznan4 WF
Milano (Bergamo, BiH)4 WFOslo (Torp)4 WF
Pariz (Beauvais)4 WFWroclaw4 WF

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA