32.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiREKONSTRUKCIJA PLACE OD 18.5 MILIJUNA KUNA: Magnum Supra i Elektrocentar Petek ponovno...

REKONSTRUKCIJA PLACE OD 18.5 MILIJUNA KUNA: Magnum Supra i Elektrocentar Petek ponovno odabrani

U ponovljenom postupku izbora izvođača radova rekonstrukcije place u Gružu, ponovno je kao najpovoljnija odabrana ponuda Zajednice ponuditelja Mangum Supra i Elektrocentra Petek.

Ova zajednica ponuditelja bila je i prvotno odabrana, a nakon što je žalbu koju je uložila tvrtka Alfaplan građenje, DKOM ocijenio osnovanom, Sanitat je morao ponovno pregledati pristigle ponude i izabrati najpovoljnijeg ponuditelj.

Podsjetimo, tvrtka Alfaplan građenje dala je ponudu na iznos od 13.596.662,60 HRK te je uložila žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, koja je poništila izbor izvođača te je Sanitatu naložila plaćanje odštete Alfaplanu od 46 tisuća kuna. Okosnica žalbe nije bila cijena, nego dokazivanje kako odabrana tvrtka nije sposobna kvalitetno izvesti radove. Dio žalbe ipak nije uvažen.

Postupak odabira je prema nalogu DKOM-a ponovljen te je ponovno izabran isti izvođač, Zajednica ponuditelja Mangum Supra i Elektrocentar Petek.

Kako je kazala direktorica Sanitat, ovakva odluka donesena je nakon ponovnog pregleda i ocjena pristiglih ponuda, ali i prijedloga Stručnog povjerenstva za javnu nabavu.

– Ponuda Zajednice ponuditelja dobila je najveći broj bodova, njihova ponuda od 14. 787.123, 63 kune bez PDV-a ocijenjena je kao ekonomski najisplativija – pojasnila je Barčot te dodala kako je ukupna vrijednost radova gruškoj placi procijenjen na 18.5 milijuna kuna.

Barčot je pojasnila kako ovom odlukom na snagu stupa mirovanje od 15 dana, a rok za žalbu teče i traje 10 dana. Ako ne bude novih žalbi, dodala je, slijedi potpisivanje sporazuma s izabranim ponuditeljem, ishođenje potrebne dokumentacije te početak radova.

Vezano uz same radove rekonstrukcije place u Gružu Barčot je kazala je previđeno vrijeme trajanja radova šest, maksimalno devet, mjeseci u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta koji bi mogli prolongirati radove.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA