31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaSportREAGIRAO KNJIGOVOĐA RKHM-a: Isplata je išla igračima, a ne izmišljenim volonterima

REAGIRAO KNJIGOVOĐA RKHM-a: Isplata je išla igračima, a ne izmišljenim volonterima

Na našu današnju objavu IGRAČI I DIO UPRAVE RKHM-a DUBROVNIK: Vjerujemo da se ovako izvlačio novac iz kluba reagirao je knjigovođa ovoga kluba, Đorđe Surjan.

Igrači i dio uprave RKHM Dubrovnik dostavili su medijima Izvještaje o prihodima i rashodima kluba, za koje ističu da su javni te da se nalaze na stranicama Registra neprofitnih organizacija. U priopćenju ističu kako smatraju da se novac iz kluba izvlačio preko naknada za navodne volontere i naknadama koje su isplaćivane članovima povjerenstava i izvršnim tijelima kluba. Knjigovođa RKHM Dubrovnik Đorđe Surjan kaže kako je taj novac bio isplaćivan igračima u vidu “stipendija i hranarine igračima kluba”. U nastavku možete pročitati njegovu reakciju.

-U svakoj od navedenih godina evidentirani su troškovi stipendija i hranarina igračima kluba. Ti troškovi evidentirani su na knjigovodstvenom kontu „stipendije i hranarine igračima“.Te su naknade isplaćene sa žiro računa kluba pojedinačno na tekuće račune igrača, ovisno o raspoloživosti financijskih sredstava na žiro računu kluba, višekratno i neravnomjerno tijekom godine.Ovi rashodi iskazani su i u Izvještaju o financijskom poslovanju, koji je privitak  Izvještaju o prihodima i rashodima (Obrazac PR-RAS-NPF) za svaku pojedinu godinu.

Isti podaci su iskazani u Izvještaju o prihodima i rashodima (Obrazac PR-RAS-NPF)za svaku pojedinu godinu, na poziciji 076 ili 081 ovisno o godini izvješća, i uključeni su u zbirne troškove iskazane na tim stavkama.

Istinitost ovih navoda lako se provjeri u knjigovodstvenoj evidenciji kluba gdje je vidljivo da su ovo isplate naknada igračima, a ne izmišljenim volonterima odnosno članovima povjerenstava i izvršnim tijelima kluba, kako ste naveli – napisao je Đorđe Surjan, dipl.oec, knjigovođa RKHM Dubrovnika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA