Nedjelja, 11 travnja, 2021
Naslovnica Sport IGRAČI I DIO UPRAVE RKHM-a DUBROVNIK: Vjerujemo da se ovako izvlačio novac...

IGRAČI I DIO UPRAVE RKHM-a DUBROVNIK: Vjerujemo da se ovako izvlačio novac iz kluba

Igrači i dio uprave RKHM Dubrovnik dostavili su medijima Izvještaje o prihodima i rashodima kluba, za koje ističu da su javni te da se nalaze na stranicama Registra neprofitnih organizacija. U priopćenju ističu kako smatraju da se novac iz kluba izvlačio preko naknada za navodne volontere i naknadama koje su isplaćivane članovima povjerenstava i izvršnim tijelima kluba. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Iz ovih izvještaja se iščitavaju prihodi i rashodi kluba od 2016. do 2019. U izvještaju za 2017. koji se projektira na 2016. pod stavkom 423 naknade volonterima (stranica 2) rashod za 2016. je 250.193 kn, a za 2017. godinu 242.960 kn. Međutim na stranici br. 4, pod stavkom 11 vidljivo je kako je broj volontera za obje godine 0 (nula), isto kao što je i broj sati volontiranja 0 (nula). Ovo budi sumnju u mnoge malverzacije u klubu, isplaćivanje novaca na ruke dopredsjednika kluba Iva Dragića, koji godinama samostalno upravlja klubom i njegovim financijama.

U izvještaju za 2019. koji se projektira na prethodnu godinu pod stavkom 422 naknade članovima u predstavničkim i izvršnim tijelima, povjerenstvima i slično, trošak za 2018. godinu je 325. 115 kuna, dok je za 444.115 kn

RKHM Dubrovnik je pola novaca koje uprihoduje iz proračuna Grada Dubrovnika isplatio ČLANOVIMA U POVJERENSTIVMA I IZVRŠNIM TIJELIMA!!!!!!!!!!!!!!

Po zakonu o udrugama predstavnička tijela u klubu su volonteri, te ne smiju primati naknade. Vjerujemo kako je ovo način na koji se novac izvlačio iz RKHM Dubrovnik, kao što se izvlačio preko navodnih volontera”, zaključuju igrači i dio uprave kluba.

Navedena izvješća možete pogledati ovdje i ovdje.

FOTO:Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić