Ragbi klub Dubrovnik ugostio jednog od najuspješnijih ragbi trenera naših prostora

Proteklog tjedna u gostima RK Dubrovnik boravio je jedan od najuspješnijih ragbi trenera s naših prostora, Tihomir Janković.

Janković je prvi trenerski seminar položio u Australiji, zemlji u kojoj je ragbi jedan od najpopularnijih sportova, gdje je ostao neko vrijeme igrati ragbi i trenirati djecu. Karijeru je nastavio u ragbi klubovima Lokomotiva, Ljubljana i Mladost, gdje i danas radi kao trener mlađih kategorija. U bogatom životopisu ističe se i njegov rad s reprezentacijama Slovenije i Hrvatske.

Tijekom boravka u Dubrovniku dio treninga odrađen je na igralištu u Lapadu a dio, zbog loših vremenskih prilika, u novoopremljenoj dvorani koju je RK Dubrovnik nedavno dobio na korištenje. S djecom u Dubrovniku trener je najviše radio situacijske igrice i vježbe dodavanja, jer smatra da je to najvažnije u njihovom razvoju i pripremi za ragbi kad odrastu. Također, radilo se i na individualnoj tehnici u kontaktu (napadačkoj i obrambenoj).

mde

Iz RK Dubrovnik ističu kako se nadaju nastavku suradnje kroz koju će djeca dobiti još prilika za učenje i razvoj u ovom sportu.

„Oduševljen sam osobnim prijemom ovdje i ne mogu se dovoljno zahvaliti svima. A i volim raditi u različitim sredinama, uvijek se nešto nauči, kako ja od drugih, nadam se i drugi od mene. Ovo je samo nastavak dobro započete suradnje između naša dva kluba od prošle godine, koja će se, vjerujem, i dalje razvijati u svim pravcima“, izjavio je Tihomir Janković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.