31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaSportRadionica vježbi za lice i vježbe u stolici oduševile Dubrovkinje

Radionica vježbi za lice i vježbe u stolici oduševile Dubrovkinje

Unatoč toplom vremenu i gužvama, Dubrovkinje su se odazvale pozivu sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska i odradile dvosatni trening vježbi za lice i vježbi na stolici. U hotelu President pažljivo su upijale savjete i znanja koje su davale instruktorica pilatesa i vježbi za lice Jelena Atabeyki te kineziologinja, Dubrovkinja Lukrecija Dragić. Događaj se u Dubrovniku održao u suradnji te uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada.

Istraživanja na jednojajčanim blizancima dokazala su da nam je sunce, na žalost, veliki neprijatelj kad je starenje kože u pitanju. Koža stari brže ako se ne štiti od sunca. Sunce nadalje utječe i na pojačanu akciju mišića mrštenja i kružnog mišića oko oka. Više se mrštimo ili škiljimo kod velike svjetlosti, a da bi se te mišićne akcije ublažile, oči se mogu jednostavno zaštititi sunčanim naočalama – izjavila je Jelena Atabeyki i dodala – Pošto sunce ima i benefite, ne zagovaram da ga potpuno izbjegavate, samo mislim da ga se, s aspekta starenja, ipak moramo pričuvati.

Vježbe koje je izdvojila za ljeto sadrže masaže. 

Masaže opuštaju sve te mišiće koji prekomjerno rade, a čija akcija dovodi do stvaranja nabora na koži oko očiju ili bora mrštilica. Uvijek preporučujem vježbe za mišiće smijanja jer podižu obraze i čine prevenciju opuštanja tkiva lica te nastanka marionetskih linija – zaključila je Atabeyki.

Za sve koji rade i provode dane u sjedilačkom načinu, ali i sve one koji u ljetnim mjesecima napornije rade prikazane su vježbe na stolici koje je demonstrirala kineziologinja Lukrecija Dragić. Osobe koje dominantno nepravilno sjede imaju više od tri puta veću vjerojatnost prevalencije simptoma mišićno-koštanih poremećaja u donjem dijelu leđa, vratu i drugim dijelovima tijela od onih osoba koje sjede pravilno. Laički kazano, ako sjedite nepravilno rizik od pojave bolova je značajno veći. Upravo zato, polaznici radionice usvojili su vježbe koje se preporučuje raditi svakog sata u radnom danu.

-Hvala mojim Dubrovčanima koji su se odazvali našem pozivu i još jednom pokazali kako brinu za vlastito zdravlje. Dubrovnik je sportski grad. U ovim ljetnim mjesecima imamo idealne uvjete u rana jutra za trening uz more. Izaberite bilo koji oblik aktivnosti i vaše će tijelo biti zahvalno – izjavila je Lukrecija Dragić.

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora.  Partner projekta je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA