9 C
Dubrovnik
Naslovnica Vijesti Proslavu Dana Općine Tereza začinila pjesmom "Konavle moje"

Proslavu Dana Općine Tereza začinila pjesmom “Konavle moje”

Polaganjem vijenaca na Vojskom dolu na spomen ploču hrvatskom vitezu satniku Matu Golubiću počela je ovogodišnja proslava Dana Općine Konavle. Nakon Svete Mise za branitelje u župnoj crkvi sv. Jurja u Stravči u Kneževom dvoru u Pridvorju održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle, a u popodnevnim satima na spomeniku „Konavoska Mati“ u Čilipima bit će polaganje vijenaca za sve poginule u Domovinskom ratu.

Vojski do

Sjednica je ove godine zbog epidemioloških prilika bila zatvorenog tipa. Načelnik Lasić uvodno se zahvalio svim vijećnicima, kako vladajućim tako i opozciji rekavši kako je u ovom mandatu diskurs u vijećnici bitno drugačiji i prije svega konstruktivan.

”Moram istaknuti kako smo puno puta prihvatili konstruktivne prijedloge i usvajali kritike koje su imale za cilj boljitak Konavala. Važno je da se svi uhvatimo za isti štap, a pokazali smo da to možemo”, rekao je načelnik Lasić.

Podsjetio je kako je u ovom mandatu završeno nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, od novog ulaza u Cavatat, nove zgrade Općine u sklopu koje je i butiga i tržnica, izgradnje kanalizacijskog sustava na Grudi, izgradnje kanalizacije u Moluntu (u tijeku), obnove brojnih igrališta diljem Konavala, usvajanja demografskih mjera za mlade, rješavanja brojnih imovinsko-pravnih pitanja, osiguravanja nove lokacije za izgradnju Osnovne škole Cavtat na Rajkovom dolu, povratka ureda Hrvatske pošte u Dubravci kao i tamošnje butige i brojnih drugih.

Načelnik Lasić se zahvalio i ovogodišnjim laureatima na njihovu doprinosu za svoju općinu.
Podsjetimo, na prošloj redovnoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasno je odlučeno da se Nagrada za životno djelo dodijeli Terezi Kesoviji zbog iznimnog doprinosa iz područja glazbene kulture i promocije Konavala, Nagrada Općine Konavle Ivu Bobiću za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja gospodarstva te Mihu Radoviću za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja glazbene kulture. Vijećnici su također jednoglasno odlučili da se Zahvalnica Općine Konavle dodijeli Mihu Katušiću za doprinos u Domovinskom ratu.

”Jučer sam primio ovogodišnju dobitnicu Nagrade za životno djelo gospođu Terezu Kesoviju i moram kazati da sam se oduševio koliko je to jedna jednostavna osoba kojoj su Konavle uvijek bile na prvom mjestu. Također, velika zahvala Ivu Bobiću koji je jedan od začetnika ugostiteljstva na našim prostorima i čestitam mu još jednom na nagradi za najbolji restoran Večernjakove patrole za što je dobio njihovu ‘Veliku zvijezdu”, rekao je načelnik Lasić.

”Nažalost gospar Miho Radović nije mogao biti s nama, ali će u njegovo ime nagradu preuzeti njegov sin Mario. Za njegov dugogodišnji rad, posebice s djecom, ovom prilikom izražavam veliku zahvalnost”, istaknuo je on.

Načelnik Lasić na sjednici je s posebnim pijetetom uručio Zahvalnicu Općine Konavle Mihu Katušiću, koji je kao mladić prošao pakao ratnog zarobljeništva u Zenici i Foči, a kao pripadnik Hrvatske vojske sudjelovao je u oslobađanju Knina u akciji Oluja.

”Miho hvala ti na svemu što si napravio u stvaranju hrvatske države. Zbog tvog samozatajnog života ljudi vjerojatno ni ne znaju tvoj ratni put i sve što si prošao u Domovinskom ratu. Snimka na kojoj ti šalješ pozdrav Konavlima iz akcije Oluja ostala je uklesana u sjećanju svakog Konavljanina”, rekao je načelnik Lasić.

Na kraju svečane sjednice Tereza Kesovija zapjevala je Konavle moje na oduševljenje svih prisutnih.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

ETO NAS: na 15. rođendanu Soundset Raguse

Soundset Ragusa slavi 15. rođendan, a dutvnet kamera "upala" im je na slavlje … Dočekali su nas raspoloženi i veseli, a to...

KRATKI REZOVI: IN MEMORIAM Mustafa Nadarević, Tesla, …

U ovotjednom izdanju Kratkih rezova pogledajte… IN MEMORIAM Mustafa Nadarević (1943-2020) - izgubili smo jednoga od najvećih umjetnika u povijesti hrvatskog glumišta...

DUTVNET Mozaik/ RecikliranART dubrovačkih studenata/ Buzz večeri fotografije i vinyla/ Doček na Stradunu da ili ne?

Počelo je sedmo izdanje Dana kreativnih i kulturnih industrija u našem Gradu, a jedno od glavnih događanja sigurno je znanstveno umjetnički projekt...

SUSRETI UTORKOM: Antun Bašić i Marko Miloslavić: ŽUPKA je Župljanima šansa za bolju Župu dubrovačku

Na današnji dan lani osnovana je nova župska stranka Župka: imaju li isti entuzijazam kao prije, imaju li krticu u općinskoj upravi,...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić