31.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiProjekt revitalizacije TUP-a predstavljen na Forumu u organizaciji Europske komisije

Projekt revitalizacije TUP-a predstavljen na Forumu u organizaciji Europske komisije

Na poziv Europske komisije, na Cities Forumu u Torinu predstavljen je projekt ‘Revitalizacija Tvornice ugljeno grafitnih i elektro kontaktnih proizvoda TUP’, kojeg Grad Dubrovnik provodi u sklopu inicijative Novi Europski Bauhaus. S obzirom da je riječ o novom programu na razini EU te da je Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om jedan od prvih koji su se na njega prijavili, u ovoj je prigodi Luna Polić Barović iz DURA-e predstavila projekt, na koji je način koncipiran i kako se provodi.

Revitalizacija TUP-a je od Europske komisije odabran kao jedan od 20 najboljih projekta u Europi koji, kroz inicijativu Novi Europski Bauhaus, povezuje Europski zeleni dogovor sa životnim prostorima i iskustvima. Cilj Grada je da prostori TUP-a u Gružu budu novo mjesto društvenog okupljanja, ali i centar stvaranja novih radnih mjesta gdje se fokus miče s uslužne gospodarske djelatnosti na kreativnu industriju.

Kroz projekt će se izraditi sva potrebna dokumentacija kojom će biti predviđeni novi kulturni sadržaji na području TUP-a, a s tim su ciljem prostore nedavno obišli i stručnjaci koje je Europska komisija dodijelila u interdisciplinarni tim zadužen za razvoj projekta.

Dubrovački projekt izazvao je zanimanje u Torinu, gdje su u sklopu Foruma održane i interaktivne radionice o koheziji i oporavku u gradovima, pružena prilika za umrežavanje i raspravu o inicijativama i politikama EU-a, kao i za terensku posjetu nekoliko projekata grada Torina, koji je prošao urbanu transformaciju iz grada tvornice u grad znanja, kulture i inovacija.

Cities Forum u Torinu organizirala je Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije. Uz Lunu Polić Barović koja je govorila na panel raspravi “Novi Europski Bauhaus – kako utjecati na lokalni razvoj”, na Forumu su sudjelovale članica uprave UTD Ragusa i TUP d.d. Nikolina Farčić i Tea Gjivić Puzović iz DURA-e.

#CohesionPolicy #Kohesio #GreenTransition #DigitalTransition #CohesionOpenData #EURegions #EUCities #EUCitizens #SustainableUrbanDevelopment #EUGreenDeal #NewEuropeanBauhaus #RegioNewsOfTheDay

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA