29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaPRIOPĆENJE: Kristić smatra da ovogodišnji 1. aprilili neće biti nimalo zabavan za...

PRIOPĆENJE: Kristić smatra da ovogodišnji 1. aprilili neće biti nimalo zabavan za poduzetnike

Od gradskog vijećnika i kandidata MOST-a za gradonačelnika Mara Kristića je stiglo priopćenje u kojemu se osvrće na probleme u koje bi 1. travnja mogli “upasti” poduzetnici. Prenosimo ga u cijelosti:

Ovo vrijeme su gospodarstvenicima uvijek do sada obilježavali užurbani ritam na pripremi za dolazak većeg broja gostiju i obavljanje svih radnji kako bi se turistička sezona što uspješnije okončala. Stanje pozitivnih očekivanja zbog svima nama znanih razloga zamijenila je neizvjesnost i briga za egzistenciju, njihove tvrtke i obitelji dok većina njih bez ikakvih prihoda koristi državne poticaje za očuvanje radnih mjesta.

Prvi travnja iako poznat po tradiciji zbijanju šala, za mnoge poduzetnike, naše sugrađane mogao bi biti dan njihove konačne propasti. Naime, tada istječu moratoriji na milijarde kuna njihovih kreditnih obaveza koje su do tada zamrznute i pitanje je hoće li biti njegovog produljenja? Nije ovo pitanje u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, jer na žalost zbog posljedica privatizacijske pljačke i rasprodaje više nemamo naše banke pa ovisimo o odlukama njihovih stranih vlasnika. Neizvjesnost produbljuje šutnja Vlade RH po ovom pitanju jer ona je ta koja bi trebala pregovarati i osigurati jamstva poslovnim bankama u ime naših poduzetnika. No, to ne znači da se kao Grad koji živi od poduzetnika i njihovog rada i koji puni svoj proračun porezima i drugim davanjima koji oni u njega uplaćuju ne moramo aktivno založiti za rješavanje ovog iznimno važnog pitanja za poduzetnike jer će u protivnom mnoge tvrtke i obrti završiti u stečaju s trajnim i nesagledivim posljedicama. Stoga smatramo kako gradsko vijeće Grada Dubrovnika mora donijeti zaključak kojim obvezuje gradonačelnika da od Vlade RH traži žurno rješavanje ovog pitanja i produljenje moratorija na postojeće kreditne obaveze poduzetnika. Smatramo kako bi gradonačelnik trebao predložiti svim svojim kolegama gradonačelnicima i načelnicima turističkih gradova i općina da naprave isto u svrhu potpore gospodarskom sektoru koji je na koljenima – stoji u priopćenju kandidata MOST-a za gradonačelnika, Mara Kristića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA