31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaDDS PRIOPĆENJE: Omogućite pomorcima prvenstvo cijepljenja

DDS PRIOPĆENJE: Omogućite pomorcima prvenstvo cijepljenja

DDS se zalaže za što hitniju procijepljenost pomoraca, o čemu pišu u najnovijem priopćenju s izjavom njihove kandidatkinje za županicu, Terezinom Orlić.

Rješenje pandemijske krize svi vidimo u procijepljenosti stanovništva. Primarno naših starijih i rizičnih, zdravstvenog osoblja pa potom ostale populacije sukladno dinamici isporuke cjepiva. Na žalost svjedoci smo loše organizacije same nabave cjepiva, ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj Europskoj Uniji pa se tako danas stvaraju liste prioriteta kako bi spasili posrnulo gospodarstvo – prvenstveno turizam.

Dubrovački demokratski sabor smatra da su jedna od skupina koja mora imati prioritet naši pomorci i tražimo od nadležnih institucija da se žurno riješi ovo pitanje!

–  Istina je da Hrvatska itekako ovisi o turizmu pa je Ministarstvo turizma i sporta u prioritetnu skupinu uvrstilo turističke djelatnike misleći prvenstveno na radnike u hotelima. No što je s ostalima?! U našem Gradu i županiji ima preko 3.500 pomoraca. Premda su evidentirani kao „ključni radnici” i dalje su bez konkretnog osiguranja količine cjepiva kojom bi se barem za sada cijepili, a to im predstavlja uvjet za ukrcajističe gradska vijećnica i kandidatkinja za županicu DDS-a Terezina Orlić

Dubrovački demokratski sabor traži gradsku i županijsku upravu da hitno upute zahtjev Ministarstvu pomorstva, promet i veza te Ministarstvu zdravstva za uvrštenjem naših pomoraca u prioritetne skupine cijepljenja kako ne bismo ugrozili egzistencije tisuća obitelji. Mogućnost cijepljenja direktno utječe na njihova radna mjesta!

Ujedno predlažemo da se odrede i ostali prioriteti po svim skupinama zaposlenih koji imaju iznadprosječan broj socijalnih kontakata, jer očito je da cjepiva nema dovoljno.

Odlazak na brod i egzistencija pomoraca i njihovih obitelji ovisi o cijepljenju! Prema informacijama naših sugrađana, koje potvrđuju i navodi Sindikata pomoraca Hrvatske podružnice Dubrovnik, određene kompanije ukrcavaju isključivo hrvatske pomorce koji su cijepljeni. Možemo li dopustiti da još tisuće obitelji ostane bez primanja jer pomorci nemaju mogućnosti cijepljenja?

A živjeti se mora!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA