27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021"Poštujmo naš rad i rad naših predaka, nastavimo biti najbolja destinacija obiteljskog...

“Poštujmo naš rad i rad naših predaka, nastavimo biti najbolja destinacija obiteljskog smještaja na Mediteranu”

Ne smijemo zaboraviti da i u modernom Dubrovniku ima radnika koji se za svoja prava tek trebaju izboriti. Ovim putem im izražavamo našu bezrezervnu podršku – stoji u priopćenju platforme Dubrovnik naš Grad.

A danas se sjećamo i radnika, naših očeva i djedova, koji su radom u Atlasu, HTP-u, Dubrovkinji, Dubravci, TUP-u, GP-u Dubrovnik i mnogim drugim bivšim gigantima dubrovačkog gospodarstva vrijedno radili i zaradili svoje mirovine. Osim mirovina, zaradili su i svoje kuće i đardine.

Upravo ti ljudi i njihovi potomci, danas su nositelji dubrovačkog gospodarstva i snaga dubrovačkog turizma. Iz njihovog rada proizlazi današnji Dubrovnik.

Grad Dubrovnik ima oko 4000 obitelji koji se bave iznajmljivanjem svoje imovine. Njihova ponuda i njihov rad dugo su bili marginalizirani i omalovažavani, a od 2009. gradonačelnik Andro Vlahušić pružio im je ruku suradnje. Zajedničkim nastojanjima podigla se svijest i kvaliteta dubrovačkog obiteljskog smještaja, usprkos protivljenju velikih hotelskih korporacija.

Gosti su izvrsnost privatnog smještaja u Dubrovniku itekako prepoznali. No iznajmljivači su posljednje tri godine prepušteni sami sebi. Strahovito pogođeni krizom, a bez ikakve pomoći.

Promijenit ćemo to i nastaviti podupirati privatne iznajmljivače. Ukinut ćemo paušal poreza na dohodak za naredne 4 godine, smanjiti turističke pristojbe za 70% te osigurati beskamatni krediti za likvidnost u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna koji omogućuje preživljavanje iznajmljivačima. Borit ćemo se za produljenje moratorija na kreditne obaveze te osnovati zadrugu iznajmljivača o kojoj sam već govorio.

Nastavimo tamo gdje smo stali 2016. i ostvarimo zajedno Dubrovnik u kojem ćemo i mi i naša djeca moći živjeti od svog rada i od svoje imovine – stoji u priopćenju kandidata za gradonačelnika Andra Vlahušića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA