27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPostavljena rampa za neometano dovođenje djece u vrtić Izviđač

Postavljena rampa za neometano dovođenje djece u vrtić Izviđač

Kako bi se omogućilo roditeljima da neometano dovode djecu u Dječji vrtić Izviđač te riješio problem nemogućnosti normalnog odvijanja prometa na kružnom okretištu na ovom dijelu ulice, što je posebno izraženo u ljetnim mjesecima, postavljena je ulazno-izlazna rampa na pristupnoj cesti vrtiću, u Ulici Marijana Blažića. Rampa, koju je postavio Grad Dubrovnik u suradnji s Hotelom Hilton Imperial, pustit će se u probni rad u ponedjeljak 9. studenog 2020.

Roditeljima čija su djeca upisana u vrtić Izviđač, u dogovoru s Dječjim vrtićima Dubrovnik, omogućen je pristup na razdoblje od 20 minuta i nenaplatno parkiranje na za to predviđenim mjestima za sigurno dovođenje/odvođenje djece. Parkiranje roditelja moguće je isključivo u prijavljeno radno vrijeme vrtića te 20 minuta nakon završetka rada, a bit će putem registarskih oznaka automobila registrirani u bazi sustava.

Pozivaju se i stanari ove ulice da se za uvođenje u sustav i nesmetani prolazak jave nadležnom Upravnom odjelu za promet Grada Dubrovnika, na mail promet@dubrovnik.hr.

Naime, ranijih je godina, a posebno u ljetnom razdoblju, dolazilo do blokade prometa na ovoj pristupnoj cesti te su se roditelji žalili da ne mogu sigurno dovesti ni preuzeti svoju djecu iz vrtića, a situacija je predstavljala i potencijalnu opasnost u slučaju potrebe dolaska hitnih službi. Stoga je Grad Dubrovnik u dogovoru s Hotelom Hilton Imperial, koji je omogućio parkiranje roditeljima na dijelu čestice zemlje Hotela, postavio rampu koja bi trebala riješiti navedeni problem

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA