23.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 31 srpnja, 2025
HomeLifestylePonovno je skinuo glumačko i odjenuo odijelo ugostitelja: na kućici Ođe,ođe...

Ponovno je skinuo glumačko i odjenuo odijelo ugostitelja: na kućici Ođe,ođe u Zagrebu ove godine i vrući koktel Libertas!

Iako im je lani bilo divno, ali ponekad i manje divno, a prsti pamte, Romano Nikolić i njegova prijateljica Pavla Miličić i ove godine žive svoju zagrebačku adventsku ođe, ođe priču. Njihova kućica Ođe, ođe montirana je na Europskom trgu u Zagrebu gdje će se do 7. siječnja moći nazdravljati kapljicom s juga, te zalogajem s okusom mora i vjetra.

Sve te neugode koje sa sobom donese svakodnevni rad na otvorenoj zagrebačkoj zimi je ništa naspram zadovoljstva svih vas koji ste bili i s kojima smo proslavili blagdane uz čašicu rakije, ali i naše sreće što ste prepoznali ideju i trud da pokušamo biti kvalitetni i da zaista ponudimo ono što i sami želimo – kaže naš poznati glumac koji je i ove godine na isteku, sa svojim Arterarijem ostvarivao briljantne kazališne projekte. No, u prosincu skida glumačko i vješto “ulijeće” u odijelo ugostitelja.

Ove godine, sa ponudom na kućici idu korak dalje, pa tko preživi! – kaže.

-Izuzetno smo sretni i ponosni što smo i ove godine dio zagrebačkog Adventa na Europskom trgu. Prošlogodišnji uspjeh, kada smo prepoznati kao jedna od najboljih kućica, dao je Pavli Miličić i meni dodatni poticaj da podignemo ljestvicu ponude. Ove godine smo našu ponudu proširili i obogatili kako bismo gostima ponudili još autentičniji doživljaj naše županije.

Osim prošlogodišnjih prikala od ribe i maslina, u ponudi imamo slane prikle od pancete iz Konavala, koju proizvodi naš prijatelj Vlaho Đivanović. Njegova panceta, zajedno s domaćim kobasicama, izrađuje se prema tradicionalnim recepturama, s pažnjom na kvalitetu i okus. Naša ponuda obuhvaća i platu punu lokalnih specijaliteta: sir iz ulja, marinirane inćune, pečene masline, sušene pomadore, ukiseljeni motar te domaću kobasicu – otkriva Romano.

Od vinske ponude izdvaja bisere naše županije: Grk Radovanović, Pošip Merga Victa, Crvik Negromant i Plavac mali Marica, kojeg proizvodi naša poznata vinogradarka Mare Mrgudić. Kuhano vino ove godine rade od Plavca malog prošlogodišnjeg partnera Andričevića, a od njega prave i sirup za dodatnu aromu.

– Ne moramo ni govoriti da je već na samom početku postao pravi hit među gostima u ovim prvim danima, a ove godine bilježimo i veći broj stranih posjetitelja koji su jako zainteresirani za naše proizvode pa se trudimo prenijeti im okuse i mirise Dubrovnika – kaže o prvim iskustvima.

Rakije Natura Antunović ove su godine nadopunili novim okusima – rakijom od morača i Rozulinom, dok je njihov najposebniji novitet vrući koktel “Libertas”. Osmislila ga je koktel majstorica Ivana Marešić, a u njemu se spajaju Habitat Gin, tamni rum, liker od gorke naranče i smokve, vanilija te domaći čaj od mandarina iz Neretve.

-Ponosni smo što ponovno imamo priliku predstaviti najbolje od okusa, mirisa i tradicije Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, i veselimo se druženju sa svim posjetiteljima Adventa. Nazdravlje vam feste! – zaključuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA