23.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPolicijski službenici uče znakovni jezik kako bi mogli komunicirati s gluhim i...

Policijski službenici uče znakovni jezik kako bi mogli komunicirati s gluhim i nagluhim osobama u našoj županiji

Policijski službenici i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske započinju s programom edukacije znakovnog jezika kako bi 537 gluhih i nagluhih osoba, koliko ih je registirarno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, imali jednak pristup našim uslugama, prije svega upravnim poslovima koje građani najčešće koriste. 

Na inicijativu Kristine Samac, zaštitnom licu središnje informativne emisije na jednoj od televizijskih postaja Dubrovačko-neretvanske županije i jednoj od prevoditeljica hrvatskog znakovnog jezika, u suradnji s Dubrovačkim medijskim centrom, započela je jedna od aktivnih uloga u podršci društveno odgovornog ponašanja.

Radi se o programu edukacije znakovnog jezika za zaposlenike javnog sektora koji pružaju usluge građanstvu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je preko 537 gluhih i nagluhih osoba koji aktivno koriste znakovni jezik kao svoj primarni način komunikacije.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prva je prepoznala važnost ove inicijative te izrazila spremnost educirati svoje zaposlenike o korištenju hrvatskog znakovnog jezika.

Za Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku je ovo prilika bez presedana i jako nas veseli što se možemo uključiti. Naime, djelatnici PU dubrovačko-neretvanske svakodnevno dolaze u interakciju sa 700 korisnika naših usluga, a naš cilj je omogućiti svakom korisniku adekvatan pristup usluzi.
 
Edukacija započinje od siječnja sljedeće godine, a za početak ove suradnje načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević je s policijskim službenicima na znakovnom hrvatskom jeziku poželio sretan Božić i Novu godinu svim ljudima dobre volje.   

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA