26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKolendo, kolendo 15. prosinca u Čilipima

Kolendo, kolendo 15. prosinca u Čilipima

U prosincu prošle godine Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold na koncertu iz ciklusa U ozračju tambure ugostili su dubrovačku klapu Kaše.

Programom posvećenim kolendama, sjajnim izvedbama pjesmama koje se pjevaju u zimsko doba razgalili su zagrebačku publiku.

Za jedinstveni spoj tamburaškog orkestra i klape pobrinuo se maestro Leopold koji je načinio sve orkestralne aranžmane tradicionalnih dubrovačkih kolendi, kao i onih iz drugih dijelova Dalmacije, a veliki posao oko prikupljanja, bilježenja i obrade za suvremenu klapsku izvedbu tih napjeva učinio je voditelj klape Kaše, Vicko Dragojević.

Uspješna glazbena suradnja nije se zaustavila na koncertnoj izvedbi već je, osim što je snimljena za radijsko i televizijsko emitiranje, trajno zabilježena i na nosaču zvuka.

Album pod nazivom Kolendo, kolendo, veselo, veselo tradicijsko je blago muziciranja i običaja dubrovačkog kraja i okolice, nastalo je u suradnji diskografske kuće Scardona i Hrvatske radiotelevizije.

Prizivajući toplinu i veselje blagdanskog razdoblja koje je pred nama, u petak 15. prosinca Čilipima će se održati promocija albuma u Zavičajnom muzeju Konavala u 18 sati, te u 19.30 na koncertu u Crkvu sv. Nikole, gdje će skladbe sa nosača zvuka predstaviti Tamburaški orkestar HRT-a i klapa Kaše pod vodstvom maestra Siniše Leopolda, uz posebne gošće žensku klapu FA Linđo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA