26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPločanski ugostitelj, vlasnik "Tete Olge" dobitnik je Plakete "Zlatne ruke"

Pločanski ugostitelj, vlasnik “Tete Olge” dobitnik je Plakete “Zlatne ruke”

Na svečanoj Akademiji povodom Dana Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu je 02. srpnja 2024. Anti Štrbiću, poznatom ugostitelju iz Ploča, uručena Plaketa “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem.

Prvi restoran „Teta Olgu” otvorio je 24.12.1974. te uskoro obilježava pedeset godina rada u obrtništvu. Nakon toga slijedile su razne lokacije i poslovni prostori da bi na kraju kupio vlastiti poslovni prostor i otvorio poznati lokal „Fulin” smješten na pločanskoj rivi. Treba naglasiti kako je svoju zasluženu mirovinu zamrznuo da bi i dalje vodio restoran.

Ante Štrbić Fulin prvi je predsjednik Udruženja obrtnika Ploča, a bio je član Upravnog odbora ovog Udruženja u četiri mandata.

Sudjelovao je i u radu Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije, gdje je bio dopredsjednik Obrtničke komore županije i član Upravnog odbora u dva mandatna razdoblja. Bio je i predstavnik Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske u Skupštini Hrvatske obrtničke komore. Vrlo aktivan je bio i u radu ceha ugostitelja, te je i u cehovima obnašao vodeće funkcije. Bio je član komisija za majstorske ispite i za ispite o stručnoj osposobljenosti, a kroz njegov lokal prošlo je mnoštvo učenika, koji danas rade u struci ili vode vlastite obrte. Sudionik je Domovinskog rata čiji je kraj dočekao s činom poručnika. Dobio je Spomenicu domovinske zahvalnosti, a član je i braniteljske udruge gdje je jedno vrijeme bio dopredsjednik.

Ante Štrbić dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad: Nagrada grada Ploča za životno djelo, Priznanje Udruženja obrtnika Ploča, Povelja Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije, Priznanje 116 brigade i mnoga druga.

Obnašao je mnoge volonterske dužnosti u Pločama. Tako je bio: dugogodišnji predsjednik Turističke zajednice grada Ploča, predsjednik vijeća Pučkog učilišta, predsjednik NK Jadran, dopredsjednik RK Dalmatinke…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA