30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPlenković: Postrožit ćemo mjere, sutra ćemo raspravljati o propusnicama

Plenković: Postrožit ćemo mjere, sutra ćemo raspravljati o propusnicama

“Europska agencija za lijekove pomaknula je svoj rok od predviđenog 29. prosinca nekoliko dana ranije, što znači da će prve pošiljke cjepiva u Hrvatskoj biti i nekoliko dana ranije nego što smo ranije promišljali. Ovih dana će vlada donijeti i plan cijepljenja s obzirom na dinamiku isporuke cjepiva pa ćemo imati jasniju sliku dinamike cijepljenja u prvih 6 mjeseci”, izjavio je, među ostalim, premijer Andrej Plenković u svom prvom javnom obraćanju uživo, nakon što je prebolio koronavirus.

“Što se tiče novih mjera, ovih trenutaka konsolidiramo više mjera, predstavit ćemo ih javnosti u petak. Vidjet ćemo što ćemo produljiti i što donijeti od novih mjera kako bismo prevenirali daljnje širenje epidemije. Sutra ćemo na vladi imati i jednu točku koja se odnosi na aktivne mjere zapošljavanja, i za siječanj i za veljaču ćemo nastaviti s mjerom od 4000 kuna naknade po radniku, to ide sigurno. Tu ćemo predvidjeti oko 500 milijuna kuna”, rekao je.

“Svo ovo vrijeme smo u kontaktu sa Stožerom na te teme, konsolidiraju se prijedlozi  mjera prema preporukama epidemiologa. Najvažnije je u ovo vrijeme kad idu blagdani što više umiriti kretanje građana i već sada vidimo da su mjere koje smo uveli prije 2.5 tjedna počele davati rezultate. Od subote su svi srednjoškolci i fakulteti do 18. siječnja van sustava, time se smanjuje dinamika kretanja. Sad je bitno da vidimo hoće li mjere, koje se odnose na propusnice, smanjiti kontakte, ali dopustite da još sutra tijekom dana obavimo konzultacije. Zamolio sam Frku Petešića da to prokomentiramo i sa Znanstvenim savjetom, da vidimo sve što možemo napraviti da bi se smanjila dinamika”, rekao je premijer.

Također, kazao je kako će vlada sutra raspravljati o mjerama potpore gospodarstvu te će već sada osigurati nastavak mjere od 4000 kuna naknade po radniku, ako dođe do obustave djelatnosti za pojedine aktivnosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA