34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestylePISMO OGORČENOG LOPUĐANINA: hahari sve uništavaju, a mi moramo šutat. Ja neću!

PISMO OGORČENOG LOPUĐANINA: hahari sve uništavaju, a mi moramo šutat. Ja neću!

S Lopuda nam je stigao mail ogorčenog mještanina Iva Mihajlovića koji je dostavio i fotografije građevinskih strojeva na rivi. Činjenica da ima u Dubrovniku građevinska firma koja može činiti što hoće pa možda i više, ubija u nama i zadnju nadu u demokratsku Hrvatsku – stoji između ostalog u njegovom dopisu. Prenosimo u cijelosti.

U prilogu Vam šaljem par fotografija da vidite kako izgleda Lopudska riva (obala Iva Kuljevan) na kojoj su još uvijek postavljeni stolovi a za njima i poneki turist ili mještanin. Tu je i poneki gost koji je upravo stigao iz Dubrovnika turističkom brodicom.

E, sad nastaje nevera. Brod sa šljunkom trubi turističkoj brodici da mu se skloni i to tako agresivno da nema razmišljanja da li se skloniti ili ne. U isto vrijeme stiže utovarivač, demper i na kraju i viljuškar koji trebaju izvršiti istovar i prevoz dovedenog materijala. Posebno treba napomenuti da ovi strojevi teški i po desetak i više tona ne smiju prometovati obalom I.Kuljevana jer je dozvoljena tonaža 3 tone.

Ja kao vlasnik 2 apartmana od kojih uz skromnu mirovinu živimo moja žena i ja više sam nego ogorčen na organe vlasti od grada, županije i države koji dozvoljavaju ovakvo ponašanje u sezoni i time meni i mojim sumještanima dižu ovu sitnu koricu kruha koju svi grizemo ove godine. Zato svi prozvani od gradonačelnika, župana, ministra turizma i premjera SRAMITE SE ! Činjenica da ima u Dubrovniku građevinska firma koja može činiti što hoće pa možda i više, ubija u nama i zadnju nadu u demokratsku Hrvatsku. Gospodo svoj skromni čin zarađen u obrani domovine stavljam Vam na raspolaganje. Ni ja ni mnogi dragi moji suborci nismo se za ovo borili.

Na kraju da napomenem snagu ove građevinske tvrtke o čemu sam već pisao i obavijestio sve nadležne od ministarstva nadole. Dvije srednjovjekovne kapelice (čiju je zaštitu zatražilo društvo Dubrovačkih arhitekata) gdje su iskopane i grobnice sa kostima srušene su od iste firme i nitko nikome ništa.

Ne znam kako bi završio ovaj dopis kad isti koji dozvoljavaju rušenje naših bogomolja u isto vrijeme se prse na ustoličenju biskupa.

Jako lijepo dabogda ne potrajalo.

Alfaplan je firma koja izvodi poslove na više radilišta na Lopudu i to više godina. Sve uništene ulice pa i rivu, a da ne spominjem pomoćne šumske puteve ostavljaju nepopravljene tako da mi koji smo naučeni na red i poštovanje tuđeg ne možemo nikako biti zadovoljni.To su ipak prometnice koje su naši stari, a kasnije i mi gradili i održavali i čuvali a sada neki hahari to uništavaju a mi moramo šutat. Ja neću. Sad se rade privatne vile i adaptiraju neki stari objekti u privatnom vlasništvu.Tu je Alfaplan najbolji izvođač. Razlog se zna. Oni mogu što drugi ne mogu – zaključuje Ivo Mihajlović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA