14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiPeticija sa 640 potpisa za ostanak place u Gružu protokolirana, prodavači traže...

Peticija sa 640 potpisa za ostanak place u Gružu protokolirana, prodavači traže sastanak s gradonačelnikom

Na protokol Grada Dubrovnika jutros je uručena peticija sa 640 potpisa podrške koju su prodavači na placi u Gružu dobili od građana koji se slažu da moraju ostati na nekoj od gruških lokacija, u blizini ribarnice.

Uz popratni dopis kojim prodavači s place u Gružu ustraju u svom zahtjevu da tijekom najavljene obnove tržnice ostanu u blizini ribarnice, te da ih se ne izmješta u Lapad, zatražen je i sastanak s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća progovorilo se i o nezadovoljstvu prodavača s place u Gružu koji bi se narednih 9 mjeseci, dok traje preskupa višemilijunska rekonstrukcija tržnice trebali preseliti u Lapad. Gradonačelnik je tom prilikom izrazio čuđenje što ga nitko nije kontaktirao, a spomenuo je u tom kontekstu i direktoricu “Sanitata” Klaudiju Barčot koju je predstavio kao iznimno komunikativnu i susretljivu. Prema njegovim riječima dalo se zaključiti kako se sve događalo “na ulici” i kako je o svemu informiran preko medija.

No, u razgovoru s prodavačima saznajemo kako i nije baš tako. Jer, oni tvrde kako su 17. siječnja poslali mail direktorici Sanitata na koji im do danas nije stigao nikakav odgovor, a da su ga proslijedili i gradonačelniku Frankoviću.

-Kad im trebaju potpisi za izbore, svi dolaze na placu, a sad kad nama treba pomoć, nema nigdje nikoga – dodaju.

U dva dana, koliko su se prikupljali potpisi na štandovima gruške place, 640 građana daje potporu prodavačima koji traže da im se pronađe neki zamjenski prostor u Gružu, zbog blizine ribarnice. S njihovim se zahtjevima, očito slažu i građani kojima je placa u Lapadu neprihvatljivo rješenje.

– Mi smo s prikupljanjem potpisa zasad završili, ali ne odustajemo dok se ne udovolji našim zahtjevima. Zatražili smo sastanak s gradonačelnikom i nadamo se kako će nas primiti i naći vrijeme kako bi nas saslušao – kazao nam je Nikša Cumeljan, predstavnik prodavača s gruške place koji su složni oko toga da im je odlazak na placu Lapad neprihvatljiv iz više razloga.

A da se stvar mora riješiti hitno, jasno je svima, budući je početak radova na preskupoj rekonstrukciji place u Gružu najavljen za početak veljače.

p.s. Nakon što su protokolirali peticiju i zatražili sastanak, prodavači s gruške place su dobili brzi odgovor iz ureda gradonačelnika. Sastanak je zakazan za petak, 27. siječnja u 14.30 sati u zgradi gradske uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA