15.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaPolitikaPero Miletić ponovno izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a DNŽ

Pero Miletić ponovno izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a DNŽ

Na jučerašnjoj Izbornoj skupštini Mladeži HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije za predsjednika je jednoglasno izabran Pero Miletić, koji je tako drugi put zaredom izabran na ovu funkciju.

Izbornoj skupštini nazočili su visoki dužnosnici – predsjednik ŽO HDZ DNŽ Blaž Pezo, župan Nikola Dobroslavić, potpredsjednici HDZ DNŽ Joško Cebalo, ujedno i zamjenik župana te Roberto Krile i Đuro Lonza, članovi Predsjedništva ŽO HDZ DNŽ, predsjednik Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ Teo Andrić te ispred utemeljitelja Mijo Jerković. Također, svojom nazočnošću skupštinu su uveličali i predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak te dopredsjednica Mladeži HDZ BiH Ivana Prlić.

Predsjednik Županijskog odbora Blaž Pezo pozdravio je nazočne i kazao kako mu je drago vidjeti mlade ljude, poručivši kako će oni danas izabrati ljude koji će u sljedećoj „superizbornoj” godini imati veliku ulogu. „Vi koji ćete danas biti izabrani trebate i u sljedećem mandatu nastaviti tako dobro raditi kao i dosada, uz razliku što su sad pred nama izbori, „superizborna” godina, gdje će se od svih, pa tako i od vas, očekivati značajan angažman. Također, morate biti najbolji u društvu, najbolji u svojoj općini i gradu, da budete prepoznati i da promičete demokršćanske vrijednosti naše stranke te tako budete primjer drugima.“ Predsjednik ŽO HDZ DNŽ Pezo prisjetio se i svojih stranačkih početaka, koji su također bili u Mladeži: „U stranci sam 23 godine i od toga sam 13 godina proveo u Mladeži tako da jako dobro znam što je pred vama i s čime se suočavate. Trudite se, radite i zasigurno će vaš rad biti prepoznat. Mlada energija, nove ideje uvijek dobro dođu i to je ono što se od vas očekuje jer samo sinergijom možemo ostvariti nove izborne pobjede“, poručio je između ostalog predsjednik ŽO.

Nazočnim članovima Skupštine i gostima obratio se i župan Nikola Dobroslavić rekavši kako je naša stranka daleko najjača politička snaga u zemlji; stranka koja nas je uvela u demokraciju, pod vodstvom HDZ-a i dr. Franja Tuđmana prošli smo Domovinski rat, ušli u UN, euroatlanske integracije, Schengen i eurozonu… „Drugi se ne mogu nositi s nama dok god smo čvrsti i jedinstveni i dok nam je stranka iznad svega. Jaki smo i na županijskoj razini, svi naši načelnici i gradonačelnici rade dobar posao i mi smo jedina snaga koja i u budućnosti može voditi Županiju, kao i državu.“, rekao je župan Dobroslavić te poželio uspješan rad Izborne skupštine i čestitao svima koji će danas biti izabrani.

Na Izbornoj skupštini se obratio i predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, koji je među ostalim istaknuo izvrsnu dosadašnju suradnju s Mladeži HDZ-a naše županije, a potom se osvrnuo na rad organizacije na nacionalnoj i međunarodnoj razini. „Pred nama je važna godina, godina u kojoj je važno da svima približimo i pokažemo vrijednosti koje baštinimo, ali i da je HDZ jedina politička opcija koja može voditi Hrvatsku u pravom smjeru“, rekao je.

U svom obraćanju dopredsjednica Mladeži HDZ-a BiH Ivana Prlić također se osvrnula na važnost uključivanja mladih u politiku te važnost zajedničkog djelovanja i sinergije, jer samo tako se mogu ostvarivati dobri rezultati.

Nakon pozdravnih govora, jednoglasno je prihvaćeno Izvješće predsjednika za prethodni mandat koje je on iznio, a potom se pristupilo glasovanju; za predsjednika je jednoglasno izabran Pero Miletić, a izabrani su i članovi Županijskog odbora, Nadzornog odbora i Izaslanici za Izborni sabor MHDZ-a.

Novi-stari predsjednik Pero Miletić na kraju Izborne skupštine obratio se nazočnima te zahvalio svima na potpori koju su mu i ovoga puta pružili: „Kao što smo već više puta večeras čuli, pred nama je „superizborna” godina i zapravo će se mandat pred nama uvelike razlikovati od onoga koji je iza nas. Nije tajna da mladi teško ulaze u politiku i pred nama je težak posao; trebamo doći do one populacije koja su naši potencijalni birači, trebamo naći pravi put do njih. Budite ustrajni i jaki i na vama je da svima date do znanja da nije lako voditi državu, a pogotovo u krizama, a da je to HDZ proteklih godina radio iznimno uspješno. Gospodarski rezultati su izvanredni i to jasno pokazuje da je samo HDZ taj koji može voditi Hrvatsku.“, rekao je između Miletić. „Budite ustrajni, budite uporni, ostanite sa mnom na putu koji smo si zadali, koji ste danas izabrali“, zaključio je novi predsjednik MHDZ DNŽ.

U Županijski odbor izabrani su:                                         U Nadzorni odbor izabrani su:

 1. Iva Herceg                                                                                        1.   Ivan Pavlović
 2. Frano Beusan                                                                                    2.   Ivana Bukvić
 3. Antea Obradović                                                                                3.   Giuliano Knego
 4. Josip Tomičić
 5. Ivan Kristijan Ćorić
 6. Antun Bošković                                      Za izaslanike na Izborni sabor MHDZ- izabrani su:
 7. Andro Crvik                                                                                        1. Frano Beusan
 8. Pavo Lasić Bošković                                                                             2. Antun Bošković
 9. Ilija Saulović                                                                                       3. Josip Tomičić
 10. Miho Handabaka                                                                                4.  Ilija Saulović
 11. Antonija Peričić
 12. Ivana Vukičević Kordić
 13. Božo Pitarevića
 14. Andrea Stražičić
 15. Toni Jakov Primorac
 16. Karlo Kurilja
 17. Jakov Curać
 18. Andro Poša
 19. Borna Stanković
 20. Ivo Milolaža
 21. Luka Čupić
 22. Dino Jerković
 23. Roko Novaković
 24. Veronika Paponja Vučić
 25. Josip Dragojević

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA