5.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiONI SU KLJUČ USPJEHA Nagrađeni najbolji turistički djelatnici, među njima i dvije...

ONI SU KLJUČ USPJEHA Nagrađeni najbolji turistički djelatnici, među njima i dvije Dubrovkinje

Večeras je u Župi dubrovačkoj, kao završnica manifestacije Dani hrvatskog turizma, održana svečana dodjela godišnjih Hrvatskih turističkih nagrada. Nagrade turističkim djelatnicima „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“ dodijeljene su dvadeset i dvije kategorije, a dodjeljene su posebne nagrade za izniman doprinos turističkoj 2021. godini, godišnja nagrada „Anto Štifanić“ te Nagrada za životno djelo.  Među dobitnicima nagrade “Čovjek – ključ uspjeha” su i turističke djelatnice iz Dubrovnika – Lidija Begić i Ana Bilić.

Nagrade “Čovjek – ključ uspjeha” dodijeljene su u dvadeset i dvije kategorije.

Najbolja agencijska djelatnica je Ines Poljak Artinović, dok je najboljom turističkim vodičem, odnosno vodičicom proglašen Lidija Begić iz Dubrovnika.

Najbolji djelatnik prodaje i marketinga je Hrvoje Anić iz Pakoštana, Ana Maričić iz Valamarovog hotela u Makarskog najbolja je animatorica, dok je Mira Fabo iz Valamarovog hotela na Rabu proglašena najboljom recepcijskom djelatnicom.

Najbolji konobar je Anđelko Duvančić iz obiteljskog hotela Rotondo iz Trogira, a nagradu za najbolju kuharicu dobila je Snježana Jokić iz hotela Lišanj iz Novog Vinodolskog

Najblja djelatnica hotelskog domaćinstva je Ana Bilić, domaćica hotela Sheraton Riviera iz Srebrenog. Nagrada za najboljeg pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu dodijeljena je Igoru Salaku iz Novog Zvečeva, dok je Tatjana Balja iz Moslavine, inače vlasnica prvog hrvatskog hotela za pčele dobitnica nagrade za najbolju domaćicu turističkog seljačkog domaćinstva.

Najbolji policijski službenik je Zoran Škoro, službenik prometne policije iz Crikvenice, dok je najboljim vatrogascem proglašen Dino Kozlevac, inače načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Najbolji djelatnik u pomorskom prometnu je Aleks Banić iz Hotela Isabela Valamar Collection na otoku Cresu, najbolja djelatnica u zračnom prijevozu je Marija Budeš, voditeljica operativnog centra Zračne luke Zadar, dok je najbolji djelatnik u cestovnom prometu je Dragan Koruga iz Zagreba, vlasnik i vozač jedine tvrtke za prijevoz kućnih ljubimac u i izvan Hrvatske.

Najbolja prodavačica je Nevenka Kovalić, koja već dugi niz godinu svoje proizvode prodaje posjetitelja na štandu u Nacionalnom parku Krka. Najbolji spasitelji su Luka Žunić i Nikolina Dukić iz Zadra, koji su na plaži Kolovare u zahtjevnoj akciji od utapanja spasili stranog državljanina.

Najbolja djelatnica u zdravstvenom turizmu je primarijus Vlasta Brozović iz Terma Selce, dok je najbolji djelatnik u marini Filip Koljačić, dežurni mornar u marini u Puli. Najbolji djelatnik u nautičkom chartertu je zapovjednik jahte Marko Džolić, dok je najbolja djelatnica u brodarstvu Ivan Tomljanović iz Crikvenice.

Na večerašnjoj svečanosti dodijeljena su i posebna priznanja za 2021. godinu i to HGSS-u i Centru 112.

Dodijeljena je i to u dvije kategorije i godišnja nagrada “Anton Štifanić”. Nagradu u pojedinačnoj kategoriji dobio je Goran Rihelj, vlasnik i glavni urednik portala HrTurizam, dok je nagrada u kategoriji tvrtke i ustanove dodijeljena Javnoj ustanovi park prirode Biokovo za novo turističku atrakciju – vidikovac Skywalk.

Nagrada za životno djelo uručena je dr. Miroslavu Dragičeviću koji je na turističkoj sceni prisutan je pedeset godina, a jedan je poticatelja osnivana Hrvatskih hotela i ljetovališta, jedne od prvih menadžment kompanija u Hrvatskoj.

Godišnje hrvatske turističke nagrade dodjeljuje su u suradnji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, a s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvaliteti usluga u turističkom sektoru.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]