30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiODGOVOR: Zašto Županijski operativni centar nije reagirao na onečišćenje mora?

ODGOVOR: Zašto Županijski operativni centar nije reagirao na onečišćenje mora?

Kako smo već pisali tijekom dana, poslali smo na sve strane upite vezane za naftne mrlje koje su se 27. ožujka, 4. travnja, ali i danas širile morem preko Ploča. Odgovore smo dobili od nadležne inspekcije, a upravo nam je stigao i odgovor od Dubrovačko-neretvanske županije, iz koje kažu da je Hotel Excelsior samostalno angažirao tvrtku CIAN te nije bilo potrebe za dizanjem Operativnog centra.

“S problemom onečišćenja ispred Hotela Excelsior upoznati smo od strane Lučke kapetanije, a odmah po prijavi onečišćenja 27. ožujka na teren su izašli i inspektori zaštite okoliša i vodopravne inspekcije pri Državnom inspektoratu.

S obzirom da je Hotel Excelsior samoinicijativno pristupio procesu saniranja te odmah pozvao specijaliziranu tvrtku CIAN, nije bilo potrebe za podizanjem Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Također, prema našim saznanjima nije došlo do ponovnog izlijevanja već se radilo o ispiranju ulja nakon kiše te je sanacija nastavljena i u subotu 3. travnja 2021.

Nadležne inspekcije Državnog inspektorata i Lučke kapetanije su i narednih dana bile na terenu.

O eventualnim sankcijama odlučit će Državni inspektorat”, odgovorili su na naša pitanja iz DNŽ.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA