28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleOBLJETNICA Duh karnevalskog zajedništva još uvijek živi u Cavtatu

OBLJETNICA Duh karnevalskog zajedništva još uvijek živi u Cavtatu

U Kući Bukovac u Cavtatu održan je javni razgovor s temom 35. obljetnice Maloga karneval festa – manifestacije koja je prvi put održana 1976. godine, a nakon pauze za vrijeme Domovinskog rata, kao važan segment cavtatskog dječjeg karnevalskog programa, opet se reanimirala uz određene modifikacije.

Gosti ovog događanja, prof. Jakša Bošković, generator festivalskog programa i glazbenik Vinko Brautović, autor i izvođač mnogih glazbenih brojeva, na duhovit su se način prisjetili zlatnih vremena karnevala. Govorilo se i o poratnom razdoblju, o sadašnjosti, čak predložilo i nekoliko ideja za budućnost. U razgovoru o cavtatskom maškaranom ushitu, aktivno je sudjelovala i publika. Oni su potvrda da vrijeme karnevala, koje je naizgled teško ponoviti u onom nekadašnjem obliku, zapravo tek dolazi. Razgovor je na dinamičan i zanimljiv način moderirao Ivica Puljić.

Posjetitelji su mogli vidjeti snimke ovogodišnjeg Malog karneval festa kao i neke arhivske filmove, ali i čuti raritetne snimke jedinstvenog karnevalskog radijskog programa, stanice Ragusa Vecchia, koja se kao pravi komunalni radio, u doba maškara, mogla čuti na cavtatskim ulicama.

Lijepo je osjetiti kako duh karnevalskog zajedništva u Cavtatu još uvijek živi!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA