32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiObijesni vozač s Pelješkog mosta koji je prije tri godine usmrtio djevojčicu...

Obijesni vozač s Pelješkog mosta koji je prije tri godine usmrtio djevojčicu ide u zatvor

Županijski sud u Dubrovniku danas je donio rješenje kojim se 19-godišnjak osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 15-godišnjakinja upućuje na izdržavanje kazne, piše Telegram.hr.

Učinjeno je to nakon što su mediji upozorili na ovaj slučaj, te nakon što je predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić zatražio očitovanje dubrovačkog suda.

Naime, jučer je otkriveno da mladić do sada nije poslan u zatvor, iako mu je presuda pravomoćna postala još lani. Sa Županijskog suda u Dubrovniku ponudili su za to obrazloženje: nisu ga uputili na izdržavanje kazne jer se njegov spis nalazi na Ustavnom sudu RH kojem je podnio tužbu. No, predsjednik Ustavnog suda RH Miroslav Šeparović javno je potvrdio da ustavna tužba ne može odgoditi izvršenje zatvorske kazne.

Telegram je pitao i Dobronića hoće li istražiti i što se na sudu u Dubrovniku zapravo događa, a vrlo brzo nakon njegovog upita napisano je rješenje kojem se 19-godišnjak moram 11. listopada ove godine javiti u zatvor.

Ovaj slučaj ponovno je aktualiziran nakon što se ispostavilo da je vozač koji je divljao na Pelješkom mostu već ranije osuđivan. Zbog nesreće što ju je skrivio 17. srpnja 2019. vozeći motocikl brzinom od 117 km/h kroz naseljeno mjesto pa je na pješačkom prijelazu naletio na 15-godišnju Magdalenu Šimić i usmrtio je pravomoćno je kaženjn s tri godine zatvora.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA