28.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiObavijest za umirovljenike s područja Općine Župa dubrovačka

Obavijest za umirovljenike s područja Općine Župa dubrovačka

Dubrovačko-neretvanska Županije uplatila je Općini Župa dubrovačka financijsku potporu za program pomoći umirovljenicima u iznosu od 149.600,00 kuna, javljaju iz Općine. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Općina Župa dubrovačka, kao jedna od malobrojnih Općina provodi Županijski međunarodni standard  tijekom čitave 2020. godine.  I tako već 10 godina, a u svrhu poboljšanja kvalitete života umirovljenika osiguravajući stalnu novčanu naknadu umirovljenicima. Za tu svrhu Općina Župa je u ovoj godini izdvojila sredstva u iznosu od 403.800,00 kuna u sklopu kojih su i sredstva od Županije dubrovačka neretvanske .

Općine koje ne provode umirovljenički standard u prosincu isplate umirovljenicima naknadu od Županije u iznosu od 800,00 kuna, a Općina Župa dubrovačka tijekom čitave godine iznos od Županije uvećan sa iznosima od Općine uplaćuje u vidu stalnih novčanih pomoći koje se isplaćuju svaka tri mjeseca. U prosincu je izvršena uplata za posljednji kvartal za 225 umirovljenika.

Zbog učestalih poziva umirovljenika, a nakon objave Županije o uplaćenim sredstvima još jedanput pojašnjavamo:

 Županija izdvaja 800,00 kuna  za osobe sa mirovinom do 1.500,00 .

Općina Župa tijekom čitave godine provodi program i osobama s mirovinom  do 1.500, 00 kuna uplati iznos od 1.800,00 kuna godišnje u kojih je uračunato tih 800,00 kuna.

Općina dodatno obuhvaća širi opseg umirovljenika pa tako sobama do 1.800 kuna mirovine isplati 1.200, 00 kuna u godini, a onima bez ikakvih primanja uplati 2.400,00 kuna vlastitih sredstava iz čega je razvidno da se umirovljenički standard u Župi provodi već dugi niz godina na zavidnoj razini u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave”, stoji u priopćenju Općine Župa dubrovačka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA