26.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNOVI DOM ZA UMIROVLJENIKE: Hotel Gruž imat će ukupno 48 ležajeva

NOVI DOM ZA UMIROVLJENIKE: Hotel Gruž imat će ukupno 48 ležajeva

Potpisan je danas ugovor za izvođenje radova i stručni nadzor za projekt „Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel“, čijom realizacijom će Dubrovnik dobiti novo mjesto za smještaj 48 umirovljenika.

”Nakon 51 godinu u Dubrovniku se počinje graditi novi dom za umirovljenike. Posljednji, onaj ispod ‘Stare bolnice’ izgrađen je 1970. godine. Međutim, kao što se uhvatila u koštac s rješavanjem brojnih drugih stvari tako je ova gradska uprava krenula i s osiguravanjem smještajnih kapaciteta za umirovljenike na području Grada Dubrovnika. Ovim domom u Gružu riješili smo jedan mali skalinić po pitanju uvođenja umirovljeničkog standarda u našem gradu, ali smo i u završnoj fazi izrade glavnog projekta za izdavanje građevinske dozvole za novi dom umirovljenika, ispod Opće bolnice. Taj će biti kapaciteta 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika i vjerujem da bismo u ovoj godini mogli započeti s gradnjom dva nova doma umirovljenika u Dubrovniku”, rekao je u ovoj prigodi dubrovački gradonačelnik Mato Franković te zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

Nakon što su riješeni svi problemi s projektnom dokumentacijom, istaknuo je gradonačelnik, došlo se do toga da se može raspisati javna nabava i izgraditi dom prema svim suvremenim standardima za smještaj umirovljenika u domovima.

Ugovor s predstavnicima izvođača radova i nadzora potpisao je direktor Hotela Gruž Vido Raič, ističući zadovoljstvo što radovi počinju, znajući kolike su potrebe za smještajem ove vrste.

Sukladno glavnom projektu, dom će imati ukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. Predviđene su i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, smještene u suterenu objekta.

Dom će u konačnici imati nešto više od 1.300 metara četvornih bruto površine. Od postojeće građevine zadržat će se 690 četvornih metara, dok će se dio garaže i krovište srušiti kako bi se nadogradilo oko 620 dodatnih četvornih metara. Ovom prenamjenom zgrade dobit će se koristan prostor podijeljen na  suteren, prizemlje, prvi i drugi kat te potkrovlje, uz racionalizaciju troškova i optimalnu kvalitetu smještaja. U suterenu će biti smješten prostor za pogon s praonicom, spremište, prostor za osoblje te čajna kuhinja, dok će se prostor uprave nalaziti u novoizgrađenom sjeverozapadnom dijelu. U objekt će se ugraditi dizalo, sve sobe imat će direktan pristup kupaonicama, a gotovo trećina njih će imati lođe. Za dodatnu udobnost korisnika, predviđen je i prostrani dnevni boravak s kafićem te velika terasa.

Nakon provedene javne nabave, odabrani ponuditelj za izvođenje radova je društvo ALFAPLAN GRAĐENJE d.o.o., čija je ponuda u iznosu od 13.504.144,62 kuna bez PDV-a odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Ugovor o izvršenju usluge stručnog nadzora potpisan je s odabranim ponuditeljem Zajednicom ponuditelja EMPORA d.o.o. i DELTA PLAN j.d.o.o, čija je ponuda u iznosu od 93.600,00 kuna bez PDV-a odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA