25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKomemoracija za Dubravka Čikora: Bio je srčan sportaš i čovjek iznimne dobrote

Komemoracija za Dubravka Čikora: Bio je srčan sportaš i čovjek iznimne dobrote

Komemoracija povodom smrti legende hrvatskog automobilizama i dubrovačkog branitelja Dubravka Čikora održana je danas u Kazalištu Marina Držića. Andrija Jarak u ime obitelji kazao je kako možda nije htio postati heroj ulice, ali je to postao. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je Čikor bio srčan sportaš i čovjek iznimne dobrote.

-Dragi prijatelju, dragi Dubo, jednom si mi napisao, dovoljno je meni što me ljudi diljem Hrvatske poštuju, ali dati ću još, i hoćeš. Bez obzira što nisi više među nama , djela ostaju. Osvojio si dvije kacige, na brdskim utrkama bio si pobjednik dva kupa Hrvatske. Bio si sportaš Grada Dubrovnika i prije samo mjesec dana dobio si povelju. Iako ti je zdravstvena situacija prije dvadesetak dana bila loša kad si mi javio da si primio povelju i dalje nisi posustajao. Uporan si bio i takvog sam te upoznao i takvog ću te pamtiti – rekao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner.

-Rastanci su teški, istinska legenda, Čikor je proveo svoj život čvrsto vezan uz sport, za preko 40 godina aktivne duge karijere bio je strastven vozač i natjecatelj. Za zasluge u sportu odlikovan je redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara. Dao je veliki obol Dubrovniku i Hrvatskoj. Bio je srčan sportaš i čovjek iznimne dobrote. Dubo je uvijek bio otvoren, odrješit i spreman na pomoć. Svojim javnim djelovanjem doprinio je ne samo u sportu već i politici. Osobno mu se zahvaljujem kao branitelju ovoga drevnog grada – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Župan Nikola Dobroslavić za Dubravka Čikora je kazao kako je prerano otišao.

– Pamtimo Duba kao sportaša, kao predsjednika Dubrovnik Racing kluba, kao nostitelja brojnih priznanja. Bio je trajno na cestama, otišao je cestom mira zauvijek. Bio je veliki i drag čovjek – kazao je Dobroslavić.

U ime obitelji i članova kluba obratio se Andrija Jarak.

-Dolazeći iz Zagreba razmišljao sam što reći. Ne znam je li Dubravko Čikor htio postati heroj ulice, ali je postao. Kada nije bilo društveih mreža mi smo na Babinu kuku spuštali se karićem, svi smo govorili Čikor Čikor, on nam je sve bio, Schumacher, Senna.. Uvijek je imao gard i neki autoritet i taj autoritet zadržao je cijeli svoj život, imao je karizmu i imao je sve odlike lidera. Sa svojom suprugom si živio 41 godinu, nisi mogao zamisliti život bez nje, priznao si mi to. Njemu dvije stvari niste smjeli spomenuti, jedna su branitelji, a druga Dinamo. Životni san mu je bio da okupi sve branitelje u DNŽ u jednu “kapu”, taj san mu se nije ostvario. Imam prijedlog za Auto klub, ime Auto klub Racing je dobro, ali mislim da je puno ljepše uhu da se taj auto klub zove Auto klub Dubravko Čikor Dubrovnik – rekao je na kraju Jarak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA