30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNOVA ODLUKA: Nema zabrane građevinskih radova u Gradu tijekom sezone!

NOVA ODLUKA: Nema zabrane građevinskih radova u Gradu tijekom sezone!

Do sada je u Gradu Dubrovniku vrijedilo pravilo kako se građevinski radovi ne smiju obavljati dok traje turistička sezona, odnosno od 15. lipnja do 15. rujna. No zbog pandemije Covida-19 ta odluka se sada mijenja, i dalje je zabranjeno izvođenje zemljanih radova na cijelom području Grada Dubrovnika, ali novom odlukom dozvoljeni su radovi na izgradnji konstrukcije građevine.

Odlukom o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika koju je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo na sjednici odrżanoj 4. studenoga 2019. godine, utvrđeni su radovi koji se privremeno zabranjuju, kao i građevine na koje se zabrana odnosi. Radovi koji se zabranjuju su zemljani radovi kao i radovi na izgradnji konstrukcije građevine, Zabrana izvođenja radova sukladno Odluci je od 15. lipnja do 15. rujna 2020. godine u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Pandemija Covida-19 pogodila je svaki mogući sektor pa tako i građevinski gdje su radovi privremeno bili obustavljeni ili su radili smanjenim intezitetom. Grad Dubrovnik je upravo iz toga razloga relaksirao mjeru zabrane izvođenja građevinskih radova na način da se odlukom zabrani izvođenje zemljanih radova na cijelom području Grada Dubrovnika, dok se zabrana neće odnositi na radove na izgradnji konstrukcije građevine.

Građevinskim radovima koji se u smislu ove Odluke zabranjuju smatraju se:

-zemljani radovi (iskop humusa, široki iskop, iskop stepenica, iskop za temelje i građevne jame, iskop rovova za instalacije, iskop kanala i odvodnih jaraka, prijevoz materijala, uređenje temeljnog tla, izrada nasipa, izrada posteljice, izrada klinova uz objekte, deponiranje materijala, utovar, odvoz viška zemlje na gradski deponij, istovar, zatrpavanje građevinske jame nakon izvedbe podruma, zemljom od iskopa i sl.).

Također, predloženim izmjenama Odluke uređeno je da je izvođenje svih građevinskih radova zabranjeno nedjeljom, blagdanima i neradnim danom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA