33.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiHrvatska otvara granice za 10 zemalja

Hrvatska otvara granice za 10 zemalja

Granice se otvaraju za turiste iz 10 europskih zemalja – potvrdio je to danas na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković, a dodao je kako do ove odluke dolazi zbog sjajnih rezultata proteklih dana. 

-Uspjeli smo u prvom poluvremenu pobijediti epidemiju. Napravili smo plan po kojem bismo izmijenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Latviju, Litvu, Poljsku i Njemačku. Prema našoj analizi i epidemiološkim slikama, ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan rezultat ili su trendovi takvi da možemo donijeti takvu odluku uz epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju koja je već napravljena dolazak državljana iz ovih zemalja za turističku sezonu – rekao je Plenković.

Ministar Davor Božinović rekao je kako državljani iz 10 zemalja s popisa više neće morati dokazivati razloge ulaska u Hrvatsku, nego će u zemlju ulaziti kao i prije pandemije koronavirusa. 

-Prilikom ulaska državljana tih država u Hrvatsku evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje podataka kao što su mjesto odredišta, broj mobitela i mail adresa radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga. Kako bi se smanjilo čekanje na granicama, preporučamo stranim građanima da unaprijed dostave svoje podatke preko stranica entercroatia.mup.hr koja će biti dostupna od danas – rekao je Božinović i dodao da stranica ima obrazac na hrvatskom i na engleskom jeziku i da će kroz nekoliko dana biti dostupna na nizu jezika te da će tamo biti i epidemiološke upute. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA