25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleNatječaj za poduzetnike u turizmu - 600 tisuća eura bespovratnih sredstava

Natječaj za poduzetnike u turizmu – 600 tisuća eura bespovratnih sredstava

Otvoren je natječaj za mikro, male i srednje poduzetnike (MSP) u okviru EU projekta pod nazivom “Tourban”, financiranim iz programa COSME. Glavni cilj ovog projekta je podrška mikro, malim i srednjim turističkim tvrtkama/obrtima u prilagodbi održivijim poslovnim modelima.

Pozivamo sve zainteresirane na webinar koji će se održati u četvrtak 02.rujna 2021. od 12:00-13:30h. Na webinaru ćemo vam pojasniti sve detalje navedenog natječaja. Kako se prijaviti na webinar pogledajte OVDJE.

Projekt Tourban prepoznaje da su mala poduzeća okosnica turističkog sektora, ali i da im često nedostaje bolji pristup znanju i ulaganjima da postanu katalizatori održivosti.

Kako bi se suočio s tim izazovom i promovirao inovacije i održivost u urbanim sredinama, projekt će osigurati Akceleracijski program s bespovratnim sredstvima za tvrtke/obrte u ukupnoj vrijednosti od 600.000 eura za sve zemlje partnere, od kojih će 80.000 eura preko DURA-e biti dodijeljeno malim i srednjim poduzetnicima s područja Grada Dubrovnika.

Uz bespovratna sredstva, kroz akceleracijski program poduzetnicima su ponuđeni treninzi, radionice i aktivnosti umrežavanja koji će podržati tvrtke/obrte u turističkom sektoru da se prilagode novim zahtjevima tržišta, poboljšavajući njihovu konkurentnost i održivost. Sve te aktivnosti su ključne za ovaj specifični povijesni trenutak krize Covid-19 koji trenutno živimo, tako i za održivost odredišta koja sudjeluju u projektu (Amsterdam, Barcelona, ​​Budimpešta, Kopenhagen, Dubrovnik, Kiel i Talin).

Kroz inovacije, usvajanje novih tehnologija ili oznaka i certifikata održivosti, kao i prelazak na poslovne modele kružnog gospodarstva, tvrtke će moći smanjiti svoju potrošnju i troškove. Uz to, moći će povećati svoje izvore prihoda boljom vidljivošću i pozicioniranjem, kako na lokalnom tako i na međunarodnom tržištu.

Provedba program započinje u siječnju 2022. godine kada će te imati priliku upoznati raznorazne stručnjake iz industrije. Osim toga, najbolji projektni prijedlozi će dobit potporu u iznosu do 10.000 EUR.

Tijekom programa imat ćete priliku sudjelovati u našem Design Thinking Lab-u u Barceloni, gdje će se formirati male tematske skupine mikro, malih i srednjih poduzeća te razni stručnjaci i raditi na specifičnim izazovima održivosti koji se odnose na njihovo svakodnevno poslovanje. Program također uključuje smotru investitora, organiziranu uz globalno finale Creative Business Cupa (BRIGHT event) u Kopenhagenu te finalnu konferenciju u Dubrovniku.

Kako se prijaviti

Kako bi se prijavili potrebno je proučiti Upute za prijavitelje (koje se nalaze u nastavku), popuniti online prijavni obrazac u kojem će te opisati vašu projektnu ideju i priložiti potrebne dokumente, te se registrirati na F6S platformu kako bi podnjeli prijavu najkasnije do 20. listopada 2021. godine. Sva dokumentacija je na engleskom jeziku na kojem treba biti i vaša prijava

Da bi se prijavili morate zadovoljiti slijedeće uvjete:

  • Morate biti mikro, mali ili srednji poduzetnika (European Commission Recommendation 2003/361/EC)
  • Tvrtka/obrt morau biti registrirani u gradu Dubrovniku.
  • Tvrtka/obrt mora biti registrirana i baviti se  od slijedećih djelatnosti:
  • Hoteli i sličan smještaj (nkd I55.10)
  • Odmarališta i slični objekti za kraći odmor (NKD I55.20)
  • Kampovi i prostori za kampiranje (NKD I55.30)
  • Putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske    usluge te djelatnosti povezane s njima (NKD N79)

Projektna ideja se mora odnositi na određene teme te izborno podteme.

Četiri glavne teme su:

1. Pametno korištenje resursa: energija i voda

2. Cirkularna ekonomija i gospodarenje otpadom

3. Strategija održivog odredišta

4. Certifikati i oznake održivosti

Šest podtema su:

1. Pristupačnost i društvena uključenost

2. Angažman i zadovoljstvo posjetitelja;

3. Komunikacija, marketing i prodaja

4. Ljudski resursi i unutarnji menadžment

5. Tehnologija i digitalizacija

Svu natječajnu dokumentaciju, kao i više informacija o samom natječaju možete pogledati OVDJE

Dobro proučite dokumentaciju, vidite da li se pronalazite u ovoj priči i prijavite se.

Za sve tehničke detalje vezano za prijavu slobodno nam se obratite na mailove:

mpuljas@dura.hr ili nmiric@dura.hr

ili putem telefona:

020 640 554 ili 020 640 271

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA