31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiNagrađene učiteljica Brailo i nastavnica Bubica na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Nagrađene učiteljica Brailo i nastavnica Bubica na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Na Svjetski dan učitelja koji se obilježio u srijedu 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske nagradilo je najbolje odgojno obrazovne djelatnike u školskoj godini 2021./2022., a među 513 nagrađenih svrstale su se dubrovačka učiteljica Tonka Brailo i nastavnica Nikolina Bubica. Tim povodom danas ih je, uz ravnateljice OŠ Ivana Gundulića Vedranu Elez i OŠ Mokošica Petru Đapić Caput, primio gradonačelnik Mato Franković.

Učiteljici Brailo i nastavnici Bubici gradonačelnik Franković uputio je iskrene čestitke i zahvale poradi njihova neumornog zalaganja. Kazao je, kako njihov rad,  prepoznat na nacionalnoj razini, oplemenjuju i unapređuju obrazovni proces u našem gradu,  trajno utječe na odrastanje i odgoj mladih generacija te daje izvrsnu perspektivu lokalnoj zajednici.

„Poziv učitelja i nastavnika uistinu je poseban i zahtjeva visoku razinu odgovornosti, promišljenosti i kvalitetnog pedagoškog pristupa. Nagradu ste zasigurno zaslužili i vjerujem da ćete i u nadolazećim vremenima nastaviti svojim idejama i metodama inspirirati i osnaživati naše učenike. Ovaj Vaš osobni uspjeh, ali i u konačnici uspjeh škole u kojoj svakodnevno djelujete, dokaz je ljubavi prema poslu kojeg obavljate, entuzijazma i težnje da našu djecu učinite prije svega dobrim ljudima koji će sutra svoje talente i sposobnosti znati iskoristiti na pravi način,“ naglasio je gradonačelnik. 

Učiteljica Brailo i nastavnica Bubica poručile su kako ovo postignuće ne bi bilo moguće ostvariti bez podrške ravnateljica i ostalog kadra vrijednih nastavnika u školama. Dodale su kako su uvjeti za rad i oprema u školama izvrsni što je doprinijelo njihovom uspjehu. 

Inače, nastavnica matematike i informatike iz OŠ Mokošica Nikolina Bubica ovu je nagradu zaslužila na temelju predavanja na županijskoj razini i međužupanijskoj razini. Dijelila je primjer dobre prakse na obrazovnim portalima i školskim mrežnim stranicama. Radila je u stručnim vijećima i u udrugama. Autor je i suautor priručnika i digitalnih obrazovnih sadržaja. Koordinira projekte i uređuje školske mrežne stranice. Organizira javne događaje u školi i sudjeluje u istraživanju na državnoj razini kao i u radnoj skupini. Učiteljica Tonka Brailo iz OŠ Ivana Gundulića nagrađena je zbog održanih predavanja na županijskoj razini, objavljivanja otvorenih obrazovnih sadržaja i rada na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA