25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaLifestyleNa inauguraciji novog američkog predsjednika će se služiti pelješki dingač!

Na inauguraciji novog američkog predsjednika će se služiti pelješki dingač!

Nakon burnog razdoblja u kojemu se Donald Trump nije želio pomiriti s gubitkom izbora za novog američkog predsjednika, te nakon pokušaja destabiliziranja američke demokracije, čini se da je pred novoizabranim predsjednikom Joeom Bidenom nešto mirnije vrijeme u kojemu bi trebala biti obavljena primopredaja vlasti. Izabrani predsjednik Joe Biden i njegova potpredsjednica Kamala Harris trebali bi, naime, prisegnuti na dužnost 20. siječnja na stubama Capitola. Inauguracijska svečanost će se zbog pandemije COVID-a 19 održati u nešto skromnijem i virtualnijem izdanju od onih na kakve je svijet naviknuo, ali će se ustoličenje novog američkog predsjednika i njegovog tima zaliti kapljicom vrhunskog crnog dingača proizvedenog u pelješkom vinogorju obitelji Benmoche.

Nešto skromniji broj uzvanika na inauguraciji Joea Bidena bit će posluženo vinima Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel, što će još jedanput biti sjajna promocija Hrvatske i poluotoka Pelješca u najvećim državničkim američkim krugovima.

Sve to još jedanput zahvaljujući Robertu H. Benmoscheu, svojedobnom čelnom čovjeku najveće svjetske osiguravateljske grupacije AIG i Obaminom savjetniku koji je kao strastveni zaljubljenih u dalmatinska crna vina 2006. podigao terasaste vinograde Dingača na južnim padinama i uz more kod Vignja na Pelješcu. Vinogradi plavca malog i zinfandel, na geografski zaštićenim područjima s pogledom na čisto more i dalmatinske otoke koji oduzima dah, proizveli su limitiranu seriju vina, Benmosche Family Dingač i Benmosche Family Zinfandel. Na hrvatskom jugu Benmosche je tijekom desetak godina proveo gotovo svaki slobodan trenutak uživajući sa svojom obitelji ili u vinogorju Pelješca ili kući koju je kupio u Lapadu. Njegova je obitelj ostala povezana uz ovaj kraj i nakon što je Benmosche preminuo, prvenstveno zahvaljujući prijateljsku s našom poznatom vinogradarkom Marijom Mrgudić koju je Benmosche nazivao svojim “bossom” po dolasku na Pelješac.

O zaljubljenosti svjetskog biznismena u ovaj hrvatski kraj pisali su svi svjetski mediji, baš kao što su se svjetski enolozi i stručni časopisi koji se bave vinima, u superlativima izražavali o “crnjaku” koji u limitiranim izdanjima stiže s Pelješca na stolove onih koji znaju prepoznati najbolje.

.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA