30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMONITORIS3 - razmjena iskustava provedbe Strategije pametne specijalizacije

MONITORIS3 – razmjena iskustava provedbe Strategije pametne specijalizacije

Posljedice COVID-19 krize promijenile su socioekonomski kontekst društva, a europske regije odgovarale su na krizu novim mehanizmima tj. financijskim instrumentima. U organizaciji Regije Veneto u Veneciji je održan međuregionalni seminar i partnerski sastanak projekta MONITORIS3 na kojemu su sudjelovale i predstavnice Regionalne agencije DUNEA. Projektni partneri predstavili su dodatne aktivnosti i rezultate u regionalnim politikama i financijskim instrumentima u odnosu na COVID-19 krizu i nove mogućnosti financiranja projekata.

Kako bi smanjile negativan utjecaj COVID-19 krize na svoje gospodarstvo, Regije Galicija (Španjolska) i Veneto (Italija) predstavile su pozive za podnošenje projektnih prijedloga koji se odnose na bespovratna sredstva za projekte istraživanja i razvoja usmjerenih na digitalnu tranziciju malih i srednjih poduzeća u razdoblju 2021.-2023. kao i zajedničke projekte istraživanja i razvoja 2021.-2022. koji se odnose na borbu protiv izvanredne situacije COVID-19.

Regija Nordland (Norveška) i Regionalna agencija DUNEA fokusirale su se na strateške dokumente. DUNEA tako prati Strateški okvir Centra za kompetencije za turizam i ugostiteljstvo za poticanje suradnje i kreiranje novih zajedničkih IRI (istraživanje & razvoj & inovacije) projekata u turizmu dok Regija Nordland prati Pomorsku strategiju 2021.-2025.

Cilj projekta MONITORIS3 je razmjena iskustava u praćenju provedbe Strategije pametne specijalizacije u europskim regijama i primjera dobre prakse. Dodatne aktivnosti s obzirom na COVID-19 krizu odobrene su nositelju projekta Inovacijskoj agencija Galicije (GAIN) i partnerima Regionalnoj agenciji DUNEA, portugalskoj Nacionalnoj inovacijskoj agenciji i Komisiji za koordinaciju i razvoj Regije Sjever, Odjelu za istraživanje i inovacije Regije Veneto i Vijeću Regije Norland.

Odobrene dodatne aktivnosti projekta, koje će se implementirati do rujna 2022. godine, vrijedne su 231.108,80 eura, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 31.600,00 eura, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Transnacionalni program Europa osigurano je 85 posto sredstava proračuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA