31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiMinistar Beroš o gužvama: razmišljamo o prebacivanju neradnog dana, brinu nas i...

Ministar Beroš o gužvama: razmišljamo o prebacivanju neradnog dana, brinu nas i gužve u javnom prijevozu

Zdravstveni sustav od ponedjeljka 4. svibnja počet će raditi normalno, ali uz provođenje propisanih mjera od strane Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Zbog toga su uslijedile kritike struke i javnosti, no isto tako stigla je i podrška. Više o detaljima pokretanja jednog iznimno bitnog i osjetljivog sektora tijekom epidemije koronavirusa, otkrio je za RTL Danas ministar zdravstva Vili Beroš.

“Naime, kao liječnik i kao ministar veselm se kad situacija počne funkcionirati na uobičajen način, pa da građanima omogućimo adekvatnu zdravstvenu uslugu. Realno je da virus uđe u sustav jer on i dalje postoji, nismo ga pobijedili”, kazao je Vili Beroš pa naveo da postoje scenariji za slučajeve novog “napada” koronavirusa u zdravstvu:

“Ne zatvaramo cijelu ustanovu nego kao dosad, poštivat ćemo epidemiološke mjere. Gledajte, reaktivacija će biti postupna, od postupanja prema bolesnicima do zdravstvenih radnika. To je jedan vrlo opsežan dokument, koji je pokušao obuhvatiti sve scenarije, a s namjerom da krećemo u reaktivaciju jer u ovom trenutku svjedočimo činjenici da zdravstveni sustav nije preopterećen. Ostavit ćemo određene kapacitete za tretman oboljelih, ali svi dijelovi sustava morat će pružati adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Nadam se da scenarija s tolikim čekanjem neće biti, apeliram da se ne događaju”, naglasio je Beroš. “

Potom se osvrnuo na gorući problem, zabranu rada nedjeljom, koje su stvorile velike gužve subotom u trgovinama, tržnicama…

“Treba znati da je ova subota specifična jer je petak bio neradni dan i možda je to razlog povećanih gužva. U svakom slučaju, potrebna je veća odgovornost svih nas kao građana i kupca, da ne bi bilo gužvi. Što se tiče nedjelje, mobilnost je najveći faktor širenja infekcije. Kad jednom ova epidemija bude iza nas, možda ćemo razmišljati o vraćanju u normalne okolnosti”, ustvrdio je Beroš pa otkrio razmišlja li o scenariju mogućeg prebacivanja neradnog dana s nedjelje na neki drugi dan:

“Da. Ali, ne radi se samo o gužvama u trgovinama nego i u javnom prijevozu. O tome razmišljamo, razgovaramo i zbog toga ćemo poduzimati potrebne aktivnosti.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA