28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiLukša Franković prijavio 1,80 milijuna eura dobiti, jedan je od stotinu najvećih...

Lukša Franković prijavio 1,80 milijuna eura dobiti, jedan je od stotinu najvećih obrtnika u Hrvatskoj

Prema pisanju lider.hr među 100 top obrtnika u Hrvatskoj je i dubrovački ugostitelj Lukša Franković koji drži CC Revelin.

Između ostalog, ekskluzivni izvještaj koji se objavljuje na tom portalu piše:

Inače, među deset najvećih obrtnika četiri su u Varaždinskoj županiji, tri u Splitsko-dalmatinskoj, dva u Bjelovarsko-bilogorskoj i jedan u Istarskoj. Najveći je Miljenko Ivec iz Novog Marofa sa svojim obrtom Auto-Ivec. Ima benzinske postaje s kafićem i autopraonicom i prodaje autodijelove. Prošle je godine ostvario gotovo 24 milijuna eura prihoda. Uz njega su među 1000 najvećih poslovnih subjekata samo još dva obrta, oba iz Bjelovarsko-bilogorske županije: Stočarstvo Raič Tonija Raiča iz bjelovarskog prigradskog naselja Gudovca i Jaković – promet Nikole Jakovića iz Velikih Bastaja kod Đulovca.

Međutim, kad bi se prihodima Stolarije i pilane Ratković Miljenka Ratkovića iz Varaždinskih Toplica dodalo osam milijuna eura prihoda njegove tvrtke Lipa iz Novog Marofa, moglo bi se reći da je Ratković s upravljačkom moći od 26,5 milijuna eura najveći poduzetnik među obrtnicima. On je prošle godine iskazao rekordnu dobit među obrtima – 4,5 milijuna eura. Sljedeći su na listi Agro Cereal Matije Ferenčaka iz Stružeca kod Popovače s 3,7 milijuna eura bruto dobiti i prijevoznik Josip Knežević iz Plitvičkih Jezera (tri milijuna eura).

Dobit veću od milijun eura iskazalo je samo još pet obrtnika: dubrovački ugostitelj Lukša Franković (1,80 milijuna eura), metalac Stjepan Sever iz Vrbovca (1,30 milijuna), poljoprivrednik Željko Cvek iz Kuševca kod Đakova (1,13 milijuna), Marko Spajić, koji se u svom obrtu Blaža u Đakovu bavi ugostiteljstvom, građevinarstvom i uslugama (1,09 milijuna), te Josip i Ivica Turčić, koji vode hotel Pinia u Malinskoj (1,03 milijuna eura).

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA