31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleKristina - Kike Skvrce: zašto podržavam srđevce

Kristina – Kike Skvrce: zašto podržavam srđevce

Na listi za Gradsko vijeće stranke “Srđ je Grad” naći će se i poznata dubrovačka cvjećarica Kristina Skvrce koju svi znamo jednostavno kao Kiku. Što je tome presudilo i zašto je svoj politički angažman pronašla u ovoj stranci, pojašnjava ukratko i veoma jednostavno:

-Ja jednostavno nastavljam ” DAVATI RUKE”, od onda kad sam to uradila na razini gradskog kotara pa do sadašnje gradske razine. Ja sam tu da dam ruke onome i onima u koje vjerujem, a vjerujem u ljude. Kao prvo vjerujem u građansku aktivnost, nisam za kauč s daljinskim upravljačem. Radije sudjelujem u nekim procesima, a to je oduvijek bio naglasak srđevaca; da potaknu na reakciju građane u njihovim mikrolokacijama u kojima žive i potaknu ih da se sami angažiraju oko problema koji ih muče. Ideja sudjelovanja, uvažavanja drugih i drugačijih mišljenja, građanska aktivnost umjesto standardne pasivnosti i moj su izbor. Nekako s godinama to postane izražajnije, a još uvijek imam energije misliti da se nešto može promijeniti.
Kao veliki ljubitelj prirode moja prva, i za grad i županiju, zajednička tema je odvajanje otpada i život  bez plastike. To je težak zadatak i morat će svih nas natjerati na veći osobni angažman kako bi u tome uspjeli. I Grad i Županija moraju ozbiljno razmišljati o pošumljavanju, saditi na sve strane, kako bi sljedeće generacije imale gdje živjeti i disati.

Kao mali poduzetnik, vjerujem kako bi Grad i Županija trebali svoje usluge prilagoditi vremenu i ritmu poduzetništva te sve svoje urede i servise učiniti bržima i dostupnima, na klik. Postavke “od doma” treba biti standard u svemu i nakon Corone dostupno i bez “hodočašća” po uredima. Sve potvrde i papire moramo imati brzo i lako dostupne. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA